A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

ЗМІНИ В ПРАВИЛАХ ДЕРЖРЕЄСТРАЦІЇ ТА РОБОТИ НОТАРІУСІВ

29 червня, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 № 719 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо нотаріату та державної реєстрації в умовах воєнного стану».

16:49:12 01.07.2022

ПІЛЬГИ ТА ГАРАНТІЇ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНОЇ ОСОБИ

Внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання в результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру (ст. 1 ЗУ "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб").

09:20:56 28.06.2022

ОФОРМЛЕННЯ ТА ОПЛАТА ПРОСТОЮ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Відповідно до стаття 34 КЗпП України простій - це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

09:55:38 27.06.2022

ЧИ ПОТРІБНО ЗМІНЮВАТИ ДОКУМЕНТИ ГРОМАДЯНАМ У РАЗІ ЗМІНИ НАЗВИ ВУЛИЦІ, НА ЯКІЙ ВОНИ ЗАРЕЄСТРОВАНІ

У зв’язку із тим, що у багатьох наших містах та селах змінюються назви вулиць, виникають цілком слушні запитання стосовно необхідності внесення відповідних змін в ті чи інші документи, зокрема, паспорт громадянина та документи про право власності на нерухомість. Отже, розглянимо ці два основні випадки.

10:40:45 23.06.2022

ЯК ПОДАРУВАТИ ЧИ ПРОДАТИ МАЙНО В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Питання порядку посвідчення договорів відчуження в умовах воєнного стану, зокрема укладання договорів купівлі-продажу/дарування нерухомого майна, – одне з поширених питань, з яким клієнти звертаються до фахівців безоплатної правової допомоги.

11:39:14 16.06.2022

ПРАВО НА ПЕНСІЮ: ЯК ТЕХНІЧНІ ПОМИЛКИ ЛЕДВЕ НЕ ПОЗБАВИЛИ ЛЮДИНУ ПЕНСІЇ

По досягненню пенсійного віку люди звертаються до Пенсійного фонду з заявою про призначення пенсії, але досить часто виникають проблеми з таким призначенням. Які в свою чергу нерідко, супроводжується низкою інших проблем.

16:01:33 22.02.2022

ПОВЕРНЕННЯ ТОВАРУ НАЛЕЖНОЇ ЯКОСТІ: ЩО І ЯК?

Купили нову річ. А через пару днів зрозуміли, що вона не підходить по габаритам, чи не пасує колір до інтер’єру. Такі ситуації можуть траплятися у житті. А чи дійсно можна повернути товар після покупки, якщо він вам не сподобався? Про ці та інші питання піде мова нижче.

14:37:22 21.02.2022

НА СУМЩИНІ ЮРИСТКА СИСТЕМИ БПД ДОПОМОГЛА ЧОЛОВІКОВІ СКАСУВАТИ СУДОВИЙ НАКАЗ ПРО СТЯГНЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗА СПОЖИТИЙ ПРИРОДНИЙ ГАЗ.

Досить часто до центрів та бюро правової допомоги звертаються громадяни, які поштою отримали судові накази про стягнення боргів за комунальні послуги чи кредити. Боржники здебільшого не погоджуються з ними, оскільки специфіка винесення цієї форми судового рішення полягає у тому, що судовий наказ приймається лише на підставі письмових доказів, без допиту свідків та пояснень стягувача і боржника.

16:55:33 14.02.2022

АБОНЕНТСЬКА ПЛАТА ЗА ТЕПЛО ТА ГАРЯЧУ ВОДУ: ПРАВОВЕ РОЗ’ЯСНЕННЯ

У платіжках за комунальні послуги з’явилися нові рядки з платою за абонентське обслуговування та функціонування теплової енергії.  Сталося це через законодавчі зміни в житлово-комунальному господарстві.

16:36:20 07.02.2022

ВИДАЧА ДУБЛІКАТІВ НОТАРІАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ: ЩО ВАРТО ЗНАТИ?

В житті трапляються ситуації, коли людина може загубити, зіпсувати або втратити документ, посвідчений або виданий нотаріусом. Зокрема, це може бути заповіт, договори: дарування, купівлі-продажу, міни, іпотеки тощо, свідоцтва про право на спадщину за законом або заповітом, довіреності, свідоцтва про право власності.

16:12:29 07.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь