ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

ЧИ ПОТРІБНО НОТАРІАЛЬНО ПОСВІДЧУВАТИ ДОГОВІР НАЙМУ ЖИТЛА (ОРЕНДУ)

Оренда житлових приміщень в Україні нині особливо актуальна, адже у час війни внутрішньо переміщені особи вимушені винаймати помешкання там, де безпечніше. Під час оформлення договору найму житла у сторін нерідко виникає питання, чи потрібне нотаріальне посвідчення такого правочину?

15:29:39 17.11.2022

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ ЩОДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПОРУШЕННЯ ВИМОГ ВИКОРИСТАННЯ НОМЕРНИХ ЗНАКІВ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

29 жовтня набув чинності Закон № 2658-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух" щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів",  крім пункту 2 розділу II цього Закону(щодо внесення змін до Закону "Про дорожній рух"), який набирає чинності через шість місяців з дня, наступного за днем його опублікування.

13:54:47 31.10.2022

ТРУДОВІ ГАРАНТІЇ ТА ПІЛЬГИ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Дія Кодексу законів про працю України не поширюється на несення військовослужбовцями військової служби. Однак у випадку увільнення від іншої роботи для вступу на військову службу за ними зберігається місце роботи й посада на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності й у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову.

13:23:28 11.10.2022

ВІТАЄМО

За поданням Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги грамотою Путивльського міського голови за сумлінну працю відзначена завідувач сектору Путивльське бюро правової допомоги Сумського МЦ з надання БВПД Тетяна СЕЛІНА.

08:53:57 08.10.2022

НОВІ ЗМІНИ, ЩО ВНОСЯТЬСЯ ДО ПРАВИЛ ПЕРЕТИНАННЯ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ ГРОМАДЯНАМИ УКРАЇНИ

Постановою Кабінету міністрів України від 10.09.2022 р. № 1044 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України», яка діє із 27.09.2022 року внесено зміни в правила перетину кордону, котрі в основному стосуються порядку пропуску через кордон осіб, які мають проблеми зі здоров'ям та тих, хто їх супроводжує.

09:57:29 06.10.2022

СТЯГНЕННЯ АЛІМЕНТІВ

Про стягнення аліментів розповідає завідувачка сектору Путивльського бюро правової допомоги Тетяна СЄЛІНА.

14:01:40 29.09.2022

ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ

Житлова субсидія – це безповоротна адресна державна соціальна допомога вразливим споживачам житлово-комунальних послуг - мешканцям домогосподарств, що проживають в житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком, витрати на комунальні послуги, витрати на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива в такому будинку.

15:19:36 27.09.2022

НОВАЦІЇ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА: ТРУДОВИЙ ДОГОВІР З НЕФІКСОВАНИМ РОБОЧИМ ЧАСОМ

18.07.2022 року Верховною Радою України було прийнято закон у трудовій сфері - Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання трудових відносин з нефіксованим робочим часом».

15:54:08 26.09.2022

ЯК ВІДНОВИТИ ПОШКОДЖЕНІ, ВТРАЧЕНІ ЧИ ВИКРАДЕНІ НОМЕРНІ ЗНАКИ?

         Під час воєнного стану, на жаль, стається так, що люди втрачають своє майно. Багато автомобілів українців було пошкоджено, також у деяких були втрачені номерні знаки під час евакуації. Для того, щоб відновити втрачені чи викрадені номерні знаки транспортного засобу  особі необхідно звернутися до будь-якого територіального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

16:37:28 13.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь