A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

ЛАМІНУВАТИ ДОКУМЕНТИ ЧИ НІ?

Все частіше до нас звертаються громадяни, які цікавляться тим чи можна ламінувати документи. У законодавстві України відсутня пряма заборона ламінувати документи. Разом із тим, чимало послуг і процедур вимагають пред’явлення саме оригіналів документів.

14:15:19 27.01.2023

ПОРЯДОК ОДЕРЖАННЯ НЕДООТРИМАНОЇ ПЕНСІЇ ПОМЕРЛОГО ПЕНСІОНЕРА

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» сума пенсії, що належала пенсіонерові та залишилася недоотриманою через його смерть, виплачується по місяць смерті включно членам родини померлого Зверніть увагу, що кошти можуть отримати родичі, які на день смерті пенсіонера проживали разом з ним. В тому числі непрацездатні особи, які перебували на його утриманні.   Для того, щоб оформити виплати, родичі мають звернутися до Пенсійного фонду, в якому померлий пенсіонер перебував на обліку як одержувач пенсії протягом 6 місяців з дня відкриття спадщини подати відповідну заяву та надати:

13:14:13 27.01.2023

В ІСНУЮЧИХ НИНІ В УКРАЇНІ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ УМОВАХ ЗНАЧНА КІЛЬКІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ СІМЕЙ З ДІТЬМИ ПОТРЕБУЄ ПРАВОВОГО І СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ Й ДОПОМОГИ

Юристкою Путивльського бюро правової допомоги Тетяною СЄЛІНОЮ спільно з начальником служби у справах дітей Юрієм РАДІНИМ та головним спеціалістом служби Оленою ГУДІМОВОЮ проведено круглий стіл для координації спільних дій щодо надання правової допомоги сім’ям з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

15:15:37 13.01.2023

ОТРИМАННЯ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ ВІЙСЬКОВОГО

У разі загибелі військовослужбовця командир частини  зобов'язаний у той самий  день особисто по телефону та телеграмою сповістити про це  відповідного військового комісара і надіслати йому поштою письмове повідомлення встановленого зразка 

11:32:36 11.01.2023

НОВИЙ ПОРЯДОК ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ ПРИЗОВНИКІВ, ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИХ ТА РЕЗЕРВІСТІВ

Кабінет міністрів України опублікував постанову № 1487 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів», в якій перелічені нововведення в процесі військового обліку українців.

15:59:49 04.01.2023

ПІДСТАВИ ТА ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ПРИДБАННЯ ЕЛЕКТРОГЕНЕРАТОРІВ

Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до виключної компетенції сільських, селищних, міських рад належить затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, цільових програм з інших питань місцевого самоврядування.

08:32:01 03.01.2023

ЯК ЗАХИСТИТИСЬ У ВИПАДКУ МОБІНГУ НА РОБОТІ?

Нещодавно трудове законодавство зазнало суттєвих змін. Прийнято закони, якими надано визначення поняттю мобінг,  встановлено відповідальність за такі дії і передбачено те, куди звертатись для захисту порушених прав.

10:24:08 28.12.2022

ЯК ОТРИМАТИ ВИТЯГ З Е-ЛІКАРНЯНОГО?

Особливо актуальним у період війни став витяг з е-лікарняного, який  підтверджує факт тимчасової непрацездатності застрахованої особи. Не зважаючи на те, що е-лікарняні працюють ще з жовтня минулого року, можливість отримати витяг із електронного лікарняного з’явився лише в травні 2022 року.

11:52:59 05.12.2022

ЧИ ПОТРІБНО НОТАРІАЛЬНО ПОСВІДЧУВАТИ ДОГОВІР НАЙМУ ЖИТЛА (ОРЕНДУ)

Оренда житлових приміщень в Україні нині особливо актуальна, адже у час війни внутрішньо переміщені особи вимушені винаймати помешкання там, де безпечніше. Під час оформлення договору найму житла у сторін нерідко виникає питання, чи потрібне нотаріальне посвідчення такого правочину?

15:29:39 17.11.2022

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ ЩОДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПОРУШЕННЯ ВИМОГ ВИКОРИСТАННЯ НОМЕРНИХ ЗНАКІВ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

29 жовтня набув чинності Закон № 2658-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух" щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів",  крім пункту 2 розділу II цього Закону(щодо внесення змін до Закону "Про дорожній рух"), який набирає чинності через шість місяців з дня, наступного за днем його опублікування.

13:54:47 31.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь