A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

ПІДВИЩЕННЯ ПРАВОВОЇ ОБІЗНАНОСТІ

Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень.

13:36:40 27.01.2022

ПРАВО ДОСТРОКОВОГО ВИХОДУ НА ПЕНСІЮ БАГАТОДІТНИХ МАТЕРІВ

Недостатньо лише народити дитину, її необхідно виховати доброю, порядною людиною, дати їй належну освіту і допомогти знайти своє місце у житті. Тому непорушними залишаються повага та вдячність до всіх матерів, а особливо тих жінок, які свідомо народжують, виховують та дають путівку в життя п’ятьом і більше дітям. Для відзначення таких матерів встановлений достроковий вихід на пенсію.

11:07:48 24.01.2022

ПОШКОДЖЕНА ПЛОМБА НА ЛІЧИЛЬНИКУ, ЯК ДІЯТИ

До пані Олени, яка придбала квартиру прийшов електрик провести перевірку лічильника, Він зняв пломбу та замінив її на нову. За декілька днів чоловік прийшов знову та повідомив пані Олені, що стара пломба була навмисно пошкоджена, споживання електроенергії відбувалось незаконно, попередив про перевірку та штраф.

11:17:27 14.01.2022

ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ДЛЯ ЖІНОК: ЩО ВАРТО ЗНАТИ

У грудні 2021 року набрав чинності наказ Міністерства оборони України, який суттєво розширив перелік професій, після одержання яких жінкам доведеться стати на військовий облік. Загалом, до цього списку потрапило 35 фахових напрямків та сотні професій. Тут є не лише технічні чи інженерні спеціальності. Тепер на військовий облік мають стати працівниці сфер музичного та сценічного мистецтва, апарату органів судової влади, музеєзнавства, бібліотекознавства, журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю, соціальні працівниці, мистецтвознавиці та літературознавиці.

09:44:18 11.01.2022

ПРАВОВЕ РОЗ’ЯСНЕННЯ: ВИКРИВАЧІ КОРУПЦІЇ - КАТЕГОРІЯ ОСІБ, ЯКА МАЄ ПРАВО НА ПРАВОВУ ДОПОМОГУ

Викривачем є фізична особа, яка за наявності переконання, що інформація є достовірною, повідомила про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону, вчинених іншою особою, якщо така інформація стала їй відома у зв’язку з її трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходженням нею служби чи навчання або її участю у передбачених законодавством процедурах, які є обов’язковими для початку такої діяльності, проходження служби чи навчання (закон України «Про запобігання корупції»)

11:45:13 06.01.2022

ШТРАФИ ЗА ЗБИРАННЯ ГРИБІВ ТА ЯГІД. ЗА ЩО ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ

«За збирання грибів і ягід доведеться платити штрафи» – така інформація останнім часом поширюється в мережі інтернет. Користувачі ці повідомлення активно поширюють, коментують і обурюються, навіть не розібравшись у суті справи, піддавшись впливу маніпулятивних заголовків..

16:16:27 05.01.2022

ОСОБЛИВОСТІ ДАРУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Сфера земельного законодавства України зазнала істотних змін у зв’язку з набранням чинності у липні цього року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який відкрив ринок землі та дозволив громадянам вільно розпоряджатися своїми земельними ділянками, зокрема дарувати та приймати вдар землі сільськогосподарського призначення.

15:15:25 20.12.2021

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ: КОНСУЛЬТАЦІЯ БПД

Особам з інвалідністю забезпечується повне й рівне здійснення ними всіх прав та основоположних свобод людини в усіх сферах суспільного життя. Дискримінація осіб з інвалідністю відповідно до законодавства забороняється, у тому числі й під час реалізації ними права на працю. Саме тому особи з інвалідністю потребують створення належних умов праці та справедливого соціального захисту для того, щоб успішно інтегруватися та комунікувати із суспільством.

16:10:37 13.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь