A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ЗНИЩЕНІ ОБ’ЄКТИ НЕРУХОМОГО МАЙНА

Прийнятий 23 лютого 2023 року Верховною Радою України ЗУ «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації» №7198 (набрання  чинності 22.05.2023р.) направлений на відновлення та створення нової інфраструктури після закінчення війни в нашій країні, розвитку ринку будівельної галузі, створення нових робочих місць, а головне – забезпечення населення житлом.

08:32:31 12.05.2023

ЗЕМЛЯ, ЯКОЮ ВИ КОРИСТУЄТЕСЯ ЧИ ВЛАСНИКОМ ЯКОЇ Є, ЗАБРУДНЕНА (ПОШКОДЖЕНА) ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РФ. ЯК ДІЯТИ?

04.04.2022 Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України видало наказ № 167 «Про затвердження Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану», яка  визначає порядок розрахунку розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам державами, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання та фізичними особами через забруднення ґрунтів, засмічення земель, допущених унаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану внаслідок їх дій або бездіяльності на всіх землях України незалежно від їх категорій та форм власності.

14:35:52 28.02.2023

ВСТАНОВЛЕННЯ ФАКТУ ПЕРЕБУВАННЯ ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ НА УТРИМАННІ. КОЛИ ТА З ЯКОЮ МЕТОЮ НЕОБХІДНО ЦЕЙ ФАКТ ВСТАНОВЛЮВАТИ?

Встановлення факту перебування особи на утриманні має юридичне значення для одержання спадщини, призначення пенсії у разі втрати годувальника, або відшкодування шкоди, якщо надана допомога була для заявника постійним і основним джерелом засобів до існування, тощо.

16:20:55 21.02.2023

ІНОЗЕМНІ ДОКУМЕНТИ Й НАДАЛІ ПРИЙМАТИМУТЬСЯ УКРАЇНОЮ БЕЗ АПОСТИЛЯ, ЯКЩО ТАКА ПРАКТИКА ДІЯЛА ДО ВІЙНИ

Сьогодні поговоримо про використання в нашій державі документів російських чи білоруських. Так, як це на даний момент є досить важливим питанням, яке хвилює громадян.

09:44:10 16.02.2023

ЛАМІНУВАТИ ДОКУМЕНТИ ЧИ НІ?

Все частіше до нас звертаються громадяни, які цікавляться тим чи можна ламінувати документи. У законодавстві України відсутня пряма заборона ламінувати документи. Разом із тим, чимало послуг і процедур вимагають пред’явлення саме оригіналів документів.

14:15:19 27.01.2023

ПОРЯДОК ОДЕРЖАННЯ НЕДООТРИМАНОЇ ПЕНСІЇ ПОМЕРЛОГО ПЕНСІОНЕРА

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» сума пенсії, що належала пенсіонерові та залишилася недоотриманою через його смерть, виплачується по місяць смерті включно членам родини померлого Зверніть увагу, що кошти можуть отримати родичі, які на день смерті пенсіонера проживали разом з ним. В тому числі непрацездатні особи, які перебували на його утриманні.   Для того, щоб оформити виплати, родичі мають звернутися до Пенсійного фонду, в якому померлий пенсіонер перебував на обліку як одержувач пенсії протягом 6 місяців з дня відкриття спадщини подати відповідну заяву та надати:

13:14:13 27.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь