A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

ВИЗНАННЯ ОСОБИ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА

Більшість держаних послуг в Україні орієнтовані на громадян України та тих іноземних громадян які постійно проживають в Україні та мають відповідні посвідки на таке проживання. Проте, за даними Агенства ООН у справах біженців, в Україні проживають близько 35000 осіб без громадянства та осіб з невизначеним громадянством. Такі особи повністю позбавлені можливості реалізувати свої соціально-економічні, культурні та інші права. Визнання особою без громадянства дозволить їй мати певні права на території України та підстави для законного перебуває на території України.

14:56:30 08.10.2021

ВВЕДЕННЯ СПОЖИВАЧА В ОМАНУ: ЯК СЕБЕ ЗАХИСТИТИ?

Часом під час купівлі товару Вам не говорять його характеристики, не зазначають його дефекти, або коли Ви берете кредит в банку, не попереджають про відсотки, які будуть нараховуватися на тіло кредиту. Одним із способів нечесної конкуренції є введення споживачів в оману. Що це таке та як захистити себе у такому випадку - розповідає юристка Кропивницький місцевий центр з надання БВПД Наталія Цуцман для видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

13:49:40 27.09.2021

МУНІЦИПАЛЬНА НЯНЯ: ЩО ТРЕБА ЗНАТИ БАТЬКАМ

Понад два роки тому було запровадженого послугу з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня». Про те, хто може бути муніципальною нянею, як скористатися послугою та про підстави для відмови у наданні компенсації розповідає головна спеціалістка відділу правопросвітництва Луцького місцевого центру з надання безоплатної вториної правової допомоги Оксана Павлосюк.

15:40:36 13.09.2021

А ВАШ СУСІД ДОТРИМУЄТЬСЯ ПРАВИЛ ДОБРОСУСІДСТВА?

Власник земельної ділянки вільно обирає, як її використовувати. Але трапляється, що його спосіб використання землі має негативний вплив на сусідні (суміжні) земельні ділянки. Тому у Земельному кодексі України чітко визначено обов’язок дотримання добросусідських відносин.

15:51:01 06.09.2021

БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ: П’ЯТЬ РОКІВ НА ЗАХИСТІ ПРАВ ЛЮДЕЙ!

У Конституції України визначені не лише права і свободи громадян, але й механізми їх захисту. Серед них для України, як правової держави, вказане право людини на правову допомогу, яке є одним із основоположних конституційних прав кожної людини. Тому актуальним є захист прав людини, підвищення правосвідомості та правопросвітництво як елемент спроможності соціально вразливих груп населення відстоювати свої права та законні інтереси.

11:03:51 28.08.2021

КОНСУЛЬТУВАННЯ З НАГАЛЬНИХ ПИТАНЬ

З метою забезпечення рівного доступу до правової інформації та посилення правової спроможності населення, яке проживає на території Чорнобривкинського старостату Путивльської міської територіальної громади юристкою Путивльського бюро правової допомоги Тетяною Сєліною проведено виїзний прийом громадян.

14:24:28 04.08.2021

ПОРЯДОК ПРИВАТИЗАЦІЇ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ПІД ПРИВАТНИМ ЖИТЛОВИМ БУДИНКОМ

Усім відомо, що кожний громадянин України має право на безоплатну передачу земельної ділянки із земель державної або комунальної власності відповідно для різних цільових призначень згідно зі статтею 121 Земельного кодексу України. Проте на сьогодні актуальним серед населення залишається питання саме порядку приватизації земельної ділянки, на якій розташований житловий будинок. Детальніше про це розповідає фахівчиня Каланчацького бюро правової допомоги, що на Херсонщині, Вікторія Яковлєва.

12:00:28 04.08.2021

ПИТАННЯ ПРИСВОЄННЯ АДРЕС ОБ’ЄКТАМ БУДІВНИЦТВА ТА ОБ’ЄКТАМ НЕРУХОМОГО МАЙНА

Питання присвоєння адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна обговорили під час семінару фахівці Путивльського бюро правової допомоги та відділу містобудування, архітектури, надзвичайних ситуацій, мобілізаційної підготовки виконавчого комітету Путивльської міської ради.

21:20:35 27.07.2021

ПРИСКОРЕННЯ ПРИВАТНИХ ІНВЕСТИЦІЙ У СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО

Для мешканців сільської місцевості тема щодо змін в земельному законодавстві є доволі актуальною. На часі людей турбують питання земельної реформи. Враховуючи потреби сільського населення в отриманні доступної правової інформації, юристка Путивльського бюро Тетяна Сєліна в рамках Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» здійснила виїзний прийом до жителів села Сафонівка.

14:16:04 22.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь