ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

МАЙНОВІ ПРАВА ДІТЕЙ

Дата: 21.07.2022 15:15
Кількість переглядів: 355

Юристкою Путивльського бюро правової допомоги Тетяною СЄЛІНОЮ спільно з начальником служби у справах дітей Юрієм РАДІНИМ проведено семінар-бесіду з родинами з дітьми, які звертаються до служби у справах дітей Путивльської міської ради, на тему «Майнові права дітей та їх захист відповідно до законодавства України в період воєнного стану». 

Під час семінару нагадали батькам, що вони управляють майном, належним малолітній дитині, без спеціального на те повноваження. Батьки зобов'язані дбати про збереження та використання майна дитини в її інтересах.

Якщо малолітня дитина може самостійно визначити свої потреби та інтереси, батьки здійснюють управління її майном, враховуючи такі потреби та інтереси.

Батьки малолітньої дитини не мають права без дозволу органу опіки та піклування вчиняти такі правочини щодо її майнових прав:

укладати договори, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації щодо майна, власником (співвласником) та/або користувачем якого є дитина;

видавати письмові зобов'язання від імені дитини;

відмовлятися від майнових прав дитини.

Батьки мають право дати згоду на вчинення неповнолітньою дитиною правочинів, передбачених частиною другою статті 177 СКУ, лише з дозволу органу опіки та піклування.

Дозвіл на вчинення правочинів щодо нерухомого майна дитини надається органом опіки та піклування після перевірки, що проводиться протягом одного місяця, і лише в разі гарантування збереження права дитини на житло.

Також юристка бюро нагадала, що аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини.

Той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням у інтересах дитини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь