ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ДЛЯ ЖІНОК: ЩО ВАРТО ЗНАТИ

У грудні 2021 року набрав чинності наказ Міністерства оборони України, який суттєво розширив перелік професій, після одержання яких жінкам доведеться стати на військовий облік. Загалом, до цього списку потрапило 35 фахових напрямків та сотні професій. Тут є не лише технічні чи інженерні спеціальності. Тепер на військовий облік мають стати працівниці сфер музичного та сценічного мистецтва, апарату органів судової влади, музеєзнавства, бібліотекознавства, журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю, соціальні працівниці, мистецтвознавиці та літературознавиці.

09:44:18 11.01.2022

ПРАВОВЕ РОЗ’ЯСНЕННЯ: ВИКРИВАЧІ КОРУПЦІЇ - КАТЕГОРІЯ ОСІБ, ЯКА МАЄ ПРАВО НА ПРАВОВУ ДОПОМОГУ

Викривачем є фізична особа, яка за наявності переконання, що інформація є достовірною, повідомила про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону, вчинених іншою особою, якщо така інформація стала їй відома у зв’язку з її трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходженням нею служби чи навчання або її участю у передбачених законодавством процедурах, які є обов’язковими для початку такої діяльності, проходження служби чи навчання (закон України «Про запобігання корупції»)

11:45:13 06.01.2022

ШТРАФИ ЗА ЗБИРАННЯ ГРИБІВ ТА ЯГІД. ЗА ЩО ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ

«За збирання грибів і ягід доведеться платити штрафи» – така інформація останнім часом поширюється в мережі інтернет. Користувачі ці повідомлення активно поширюють, коментують і обурюються, навіть не розібравшись у суті справи, піддавшись впливу маніпулятивних заголовків..

16:16:27 05.01.2022

ОСОБЛИВОСТІ ДАРУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Сфера земельного законодавства України зазнала істотних змін у зв’язку з набранням чинності у липні цього року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який відкрив ринок землі та дозволив громадянам вільно розпоряджатися своїми земельними ділянками, зокрема дарувати та приймати вдар землі сільськогосподарського призначення.

15:15:25 20.12.2021

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ: КОНСУЛЬТАЦІЯ БПД

Особам з інвалідністю забезпечується повне й рівне здійснення ними всіх прав та основоположних свобод людини в усіх сферах суспільного життя. Дискримінація осіб з інвалідністю відповідно до законодавства забороняється, у тому числі й під час реалізації ними права на працю. Саме тому особи з інвалідністю потребують створення належних умов праці та справедливого соціального захисту для того, щоб успішно інтегруватися та комунікувати із суспільством.

16:10:37 13.12.2021

УТРИМАННЯ НЕПРАЦЕЗДАТНИХ БАТЬКІВ: НА КОГО ПОКЛАДАЄТЬСЯ ОБОВ’ЯЗОК ТА ЗА ЯКИХ УМОВ

Зазвичай діти добровільно допомагають своїм непрацездатним батькам і турбуються про них, проте трапляються випадки коли батькам доводиться відстоювати своє право на належне утримання.

08:58:41 08.12.2021

ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ СТРАХОВОГО ПОЛІСА

В Україні власники наземних транспортних засобів обов’язково повинні мати страхування цивільно-правової відповідальності (далі – ОСЦПВ) нових і підтриманих авто, винятком є особи з інвалідністю 1 групи та учасники бойових дій. Питань з оформленням ОСЦПВ на уживану машину набагато більше, ніж на нову.

08:31:54 08.12.2021

ЯК РЕАЛІЗУВАТИ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».

17:15:15 03.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь