A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

ЯК РЕАЛІЗУВАТИ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».

17:15:15 03.12.2021

ЗАХИСТ ПРАВ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Указом Президента України від 3 грудня 2015 року № 678/2015 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» установлено, що Міжнародний день людей з інвалідністю відзначається в Україні щороку 3 грудня.

15:15:45 01.12.2021

НА ЯКІ ПРАВОВІ ГАРАНТІЇ МОЖЕ РОЗРАХОВУВАТИ СПОЖИВАЧ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ У 2021 РОЦІ?

Кожна людина має природне невід’ємне і непорушне право на охорону здоров’я. Це право є об’єктивним, і лише при зверненні особи до закладу охорони здоров’я це право стає суб’єктивним і таку особу можна називати пацієнтом.

14:38:09 25.11.2021

АЛІМЕНТИ НА БАТЬКІВ: ЩО, КОЛИ І ЯК?

Тематика аліментів, що сплачуються батьками на утримання дітей, є доволі поширеною, уже написано багато статей, створено безліч інфографіків та проведено не одну сотню дискусій. Але останнім часом збільшується кількість запитів щодо правової допомоги у реалізації обов’язку повнолітніх дочки, сина утримувати батьків. Про це далі і піде мова:

10:32:43 23.11.2021

ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ ДУБЛІКАТА ВИКОНАВЧОГО ДОКУМЕНТА

Викoнaння рішення суду є невід’ємнoю чaстинoю прaвa нa спрaведливий суд. У рaзі, якщo судoве рішення після нaбрaння ним зaкoннoї сили дoбрoвільнo не викoнується бoржникoм, тo грoмaдянину, нa кoристь якoгo ухвaленo тaке рішення, неoбхіднo звернутися дo суду, який ухвaлив відпoвідне рішення для oтримaння викoнaвчoгo дoкументa. Пoтім пoтрібнo пред’явити дo викoнaння викoнaвчий дoкумент у держaвну викoнaвчу службу чи дo привaтнoгo викoнaвця.

13:38:47 05.11.2021

ВИЗНАННЯ ОСОБИ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА

Більшість держаних послуг в Україні орієнтовані на громадян України та тих іноземних громадян які постійно проживають в Україні та мають відповідні посвідки на таке проживання. Проте, за даними Агенства ООН у справах біженців, в Україні проживають близько 35000 осіб без громадянства та осіб з невизначеним громадянством. Такі особи повністю позбавлені можливості реалізувати свої соціально-економічні, культурні та інші права. Визнання особою без громадянства дозволить їй мати певні права на території України та підстави для законного перебуває на території України.

14:56:30 08.10.2021

ВВЕДЕННЯ СПОЖИВАЧА В ОМАНУ: ЯК СЕБЕ ЗАХИСТИТИ?

Часом під час купівлі товару Вам не говорять його характеристики, не зазначають його дефекти, або коли Ви берете кредит в банку, не попереджають про відсотки, які будуть нараховуватися на тіло кредиту. Одним із способів нечесної конкуренції є введення споживачів в оману. Що це таке та як захистити себе у такому випадку - розповідає юристка Кропивницький місцевий центр з надання БВПД Наталія Цуцман для видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

13:49:40 27.09.2021

МУНІЦИПАЛЬНА НЯНЯ: ЩО ТРЕБА ЗНАТИ БАТЬКАМ

Понад два роки тому було запровадженого послугу з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня». Про те, хто може бути муніципальною нянею, як скористатися послугою та про підстави для відмови у наданні компенсації розповідає головна спеціалістка відділу правопросвітництва Луцького місцевого центру з надання безоплатної вториної правової допомоги Оксана Павлосюк.

15:40:36 13.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь