A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Правова допомога поруч

ПРАВА І СВОБОДИ ГРОМАДЯН В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Помічником юриста Путивльського бюро правничої допомоги Ганною Піюк проведено захід для осіб, які перебувають на обліку в Конотопському районному секторі  №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області на тему: "Права і свободи громадян в умовах воєнного стану"

14:14:33 26.04.2024

ЯК І КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ ДЛЯ ПОЧАТКУ РОЗШУКУ ОСІБ ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Якщо ви втратили зв’язок з близькою людиною під час воєнного стану, для її розшуку необхідно звернутися до правоохоронних органів. У цій статті детально розказуємо про права родичів таких осіб, способи звернення для розшуку та особливості розшуку людей, які зникли за особливих обставин. 

16:20:21 17.04.2024

ПОРЯДОК ОГОЛОШЕННЯ ОСІБ ПОМЕРЛИМИ ЧИ БЕЗВІСНО ВІДСУТНІМИ

Якщо з людиною втрачено зв’язок і протягом тривалого часу не вдається встановити її місцезнаходження, за рішенням суду її можна визнати безвісно відсутньою чи померлою. Це необхідно для врегулювання майнових питань та захисту осіб, яких мала би утримувати зникла особа.

11:29:50 01.04.2024

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО КІБЕРБУЛІНГ

Інформаційні технології принесли нам безліч можливостей для спілкування та обміну інформацією. Бути завжди на зв’язку, дізнаватися новини про друзів і події у світі, ділитись емоціями в соціальних мережах – звичні справи сучасного підлітка. Попри користь спілкування, інтернет несе і певні ризики. Часом трапляються ситуації неприпустимої агресії, образливі коментарі, ігнорування в чатах і навіть повідомлення з погрозами. Іноді можна це видалити, заблокувати кривдника, вимкнути телефон і займатися іншими справами. Та що робити, коли цькування відбувається постійно? 

09:55:04 27.02.2024

ПОРЯДОК НАДАННЯ СТАТУСУ ДИТИНИ, ЯКА ПОСТРАЖДАЛА ВНАСЛІДОК ВОЄННИХ ДІЙ ТА ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ

З початку збройної агресії російської федерації проти України дитинство тисяч українських дітей затьмарено бідою, болем, розлуками, втратами. Діти зазнають каліцтва, стають жертвами насильства, викрадення, незаконного вивезення. На законодавчому рівні Україна вживає всіх необхідних заходів для забезпечення прав дітей, які постраждали від збройного конфлікту.

15:41:54 07.02.2024

ПРАВОВА ДОПОМОГА

Головною юристкою Путивльського бюро правової допомоги проведено  робочу зустріч спільно з працівниками Путивльського відділу Конотопської окружної прокуратури, відділення поліції № 2 (м.Путивль) Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області,  Конотопського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

10:09:29 10.11.2023

ЧИ МОЖНА ОТРИМАТИ ПЕНСІЮ ПОМЕРЛОГО ЧОЛОВІКА (ДРУЖИНИ)

Чинним законодавством України передбачена можливість отримання пенсії померлого законного чоловіка (дружини). Такий вид пенсії, згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – «Закон»), називається пенсією у зв’язку з втратою годувальника.

09:46:00 20.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь