A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Відділ культури, молоді, спорту та інформаційної політики

ГЛАУКОМА – ЦЕ ВАРТО ЗНАТИ КОЖНОМУ

         6 березня  у всьому світі відзначається  Всесвітній день боротьби з глаукомою. Цей день започаткований  з 2008 року за ініціативою Всесвітньої  асоціації товариств глаукоми - WGA і Всесвітньої асоціації пацієнтів з глаукомою - WGPA. Глаукома — захворювання очей, що характеризується  підвищенням  внутрішньоочного тиску. Сучасна медицина вкрай розвинута та перспективна, але навіть зараз  залишаються хвороби, які є перешкодою для всього людства. Глаукома – одна з них. Саме вона займає перше місце серед усіх патологій, які ведуть до повної втрати зору.  Потрібно звертати  увагу на важливість регулярної перевірки зору.

15:16:36 06.03.2023

ЗМАГАННЯ З ВОЛЕЙБОЛУ В ПУТИВЛІ

У спортивній залі Путивльського педагогічного коледжу ім. С.В.Руднєва відбулися змагання за кубок міського голови з волейболу.

10:12:38 06.03.2023

ВИДАТНИЙ ПЕДАГОГ ХIХ СТОЛІТТЯ

3 березня виповнюється 200 років від дня народження Костянтина Дмитровича Ушинського, найавторитетнішого  педагога  ХІХ ст., основоположника  наукової педагогіки й народної школи, автора  праць з теорії та історії педагогіки, який першим поставив виховання на наукове підґрунтя, поєднавши педагогіку з психологією та іншими науками про людину, створив підручники для початкового навчання «Рідне слово» та «Дитячий світ», розробив програму педагогічної освіти, проєкт учительської семінарії, розвинувши та вдосконаливши методику початкового навчання, високо підніс суспільне значення вчительської праці.

16:53:41 03.03.2023

МАГІЯ ПЕРА

         3 березня відзначається Всесвітній день письменника. Професія письменника з'явилася багато століть назад, але майстри слова отримали своє свято лише в 1986 році на засіданні 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, який був заснований у 1921 році. Назва організації – абревіатура, утворена першими літерами англійських слів poets – поети, essayists – нарисовці, novelists – романісти. Ідея створення організації належить англійській письменниці Кетрін Емі Доусон-Скотт. А ще в Україні  створена  Національна спілка письменників України (НСПУ) – добровільна творча організація професійних літераторів України: поетів, прозаїків, драматургів, критиків і перекладачів. Спілка має власне книжкове видавництво – «Український письменник».

13:52:51 03.03.2023

ДОПОМАГАЄМО, ПЕРЕМАГАЄМО

Надали допомогу 3 родинам, які виховують дітей з обмеженими можливостями та опинилися в складних життєвих умовах.

16:57:16 02.03.2023

НАЙКРАЩИЙ ДАРУНОК - КНИГА

Цього разу це всеукраїнський  літературно-мистецький  альманах «Українська хвиля». Він познайомить вас із відомими літераторами, членами Національної спілки письменників України та їхніми різножанровими творами ( поезією, прозою, сатирою та гумором), а також із творчістю талановитих аматорів. Упорядником альманаху є голова літературно – мистецького об’єднання «Українська хвиля»  член Національної спілки письменників України Петро Товстуха.

11:39:38 02.03.2023

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОЇ ОБОРОНИ

         Щорічно, з метою поширення знань про цивільну оборону та підвищення авторитету національних рятувальних служб, 1 березня відзначають Всесвітній день цивільної оборони. Цивільний захист – це функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період.  

14:27:00 01.03.2023

ЛІТЕРАТУРНИЙ КАЛЕНДАР

1 березня виповнюється 140 років від дня народження Григорія Григоровича  Гануляка, українського письменника, видавця,  редактора, журналіста.

14:26:07 01.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь