A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Відділ культури, молоді, спорту та інформаційної політики

КНИГИ-ЮВІЛЯРИ

Книги, як і люди, мають свою долю, свою історію, вони народжуються, але не вмирають. Багато є книжок, які читає і перечитує не одне покоління читачів. Ними захоплюються, над ними розмірковують, у них вчаться життєвій мудрості.

13:11:57 24.02.2023

СЬОГОДНІ ВИПОВНЮЄТЬСЯ РІК ВІД ПОЧАТКУ ЗЛОЧИННОГО ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК В УКРАЇНУ

Нахабний і підступний наступ російських військ в Україну остаточно показав справжнє обличчя путінського режиму, що 9 років прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у війні на сході України, поширюючи на весь світ дезінформацію, брехню про «Донецьку та Луганську народні республіки», які насправді є підконтрольними Москві окупаційними режимами в Донецькій та Луганській областях України.

09:16:42 24.02.2023

ДОПОМАГАЄМО, ПЕРЕМАГАЄМО

Відправили бійцям-путивлянам, які виборюють веремогу у найгарячіших точках країни, генератор.

16:17:45 23.02.2023

ВИДАТНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МИТЕЦЬ

         23 лютого виповнюється  145 років від дня народження українського художника-авангардиста Казимира Малевича, теоретика  мистецтва, основоположника супрематизму, автора однієї  з найвідоміших картин ХХ ст. «Чорний квадрат». У світі існує тільки два полотна, які навіть далекі від мистецтва люди впізнають безпомилково – це «Джоконда» Леонардо да Вінчі та картина «Чорний квадрат» авторства Казимира Малевича. Народився митець у Києві, а його   творча діяльність розпочалась у нас на Сумщині, де проходили  його дитячі та юнацькі роки. Саме у   Білопіллі Малевич  уперше   побачив професійних художників, яких було запрошено розписувати місцеву церкву.  Ця зустріч з митцями дуже вразила Казимира і після переїзду до Конотопу він пише  своє перше  полотно «Місячна ніч», на яке надихнула  художника місцева природа.  З  цього моменту розпочався творчий шлях великого митця. В 1915 році у стилі супрематизму  була створена  унікальна, найвідоміша  картина художника «Чорний квадрат». Малевичем зацікавився весь світ.

11:13:22 23.02.2023

РОЗПОЧИНАЄМО ДАЧНИЙ СЕЗОН

         Сьогодні, після тривалої перерви, відновив свою роботу клуб «Органічне землеробство». В цей сонячний день на годину повідомлення «Посівний календар 2023 року»  зібралися  ті, хто має і любить свої присадибні ділянки і все, що на них росте. Захід пройшов у формі дискусії. Ведуча ознайомила присутніх з історією виникнення біодинамічного та місячного календарів та їх вплив  не тільки на вирощування рослин, а й застосування  у повсякденному житті.

16:12:27 22.02.2023

МОВА - НАЦІОНАЛЬНО- КУЛЬТУРНИЙ СКАРБ

      Сьогоднішнє  засідання україномовного клубу було присвячене  Міжнародному дню рідної мови. У читальній залі  звучали вірші , пісні, прозові твори  на честь нашої рідної, співучої української мови.

16:15:00 21.02.2023

ПРОДОВЖУЄМО ПРАЦЮВАТИ ТА ТРИМАТИ ПОТУЖНИЙ ТИЛ

Відправлено посилки та видано допомогу з амуніцією, медикаментами, продуктами харчування, з теплими шкарпетками та перев’язувальними аптечками для наших бійців-путивлян, які зараз знаходяться на першій лінії фронту.

15:40:43 21.02.2023

РУБРИКА «МОЯ УКРАЇНА»

Наші Читайлики продовжують підтримувати Україну. І сьогодні Марія Царенко звертається до Янгола.

13:37:27 21.02.2023

УВАГА: ЗНОВУ ПРИЄМНА НОВИНА

Відомий волонтер зі Львова Петро ШОТ разом зі своєю командою та БО «Потужний тил» продовжують допомагати нашій громаді. І цього разу передали памперси.

15:08:31 20.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь