A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Держпродспоживслужба інформує

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз відзначається щорічно 24 березня згідно Указу Президента України № 290/2002 від 22 березня 2002 року. Він виник за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) і приурочений до дня, коли німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. Туберкульоз (сухоти) – інфекційна хвороба, яку викликає мікобактерія туберкульозу .Щороку туберкульоз забирає багато людських життів. Кожна людина повинна пам’ятати, що зараження туберкульозом найчастіше відбувається під час спілкування з хворою людиною при вдиханні мікобактерій туберкульозу з дрібними краплями мокротиння та слини, при вживанні продуктів від хворої на туберкульоз худоби.  Паличка Коха є дуже стійкою до впливу зовнішнього середовища, витримує нагрівання  до +85 °C  та охолодження  до -200 °C.  У річній воді бактерія туберкульозу  може зберігатися до 5 місяців, у ґрунті – до 2-х років, у приміщенні – більше місяця.

09:26:11 24.03.2023

ПРОФІЛАКТИКА БОТУЛІЗМУ: НАГАДУЄМО ОСНОВНІ ПРАВИЛА.

Проблема харчових отруєнь, викликаних збудником ботулізму, з року в рік залишається актуальною. В Україні щороку реєструється у середньому 100 випадків ботулізму.     Ще раз нагадуємо, що ботулізм – дуже тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини.

15:12:29 21.03.2023

ПИТНА ВОДА І СПОСОБИ ЇЇ ОЧИЩЕННЯ

Стежити за якістю питної води вкрай важливо. За статистикою 25 мільйонів чоловік щорічно вмирають від хвороб, що передаються з водою. На жаль використовувана в побуті вода, незалежно від її джерела, в більшості випадків не відповідає санітарним нормам і потребує попереднього очищення.

13:30:40 21.02.2023

ДОМАШНІ «ЗАКРУТКИ» НА АГРОПРОДОВОЛЬЧОМУ РИНКУ – МОЖНА ПРОДАВАТИ ЧИ НІ?

Однією з традицій наших господинь є виготовлення домашніх «закруток» на зиму, для родичів, на гостинець, тощо.  Яких тільки домашніх консервів не вміють робить  українки – будь-яка плодо-овочева консервація, грибочки,  консерви з м’яса, риби тощо.  Але все це для власного споживання, не для продажу…

11:29:38 21.02.2023

ЩО РОБИТИ У РАЗІ РАДІАЦІЙНОЇ АВАРІЇ?

Підготовлений – значить захищений. Зважаючи на те, що країна-терорист не дотримується жодних законів та правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру.

11:53:39 17.02.2023

ВИМОГИ ДО УТРИМАННЯ КРИНИЦЬ

За статистикою, 75%  сільського населення України вживають воду із децентралізованих джерел водопостачання, а саме із громадських та індиві­дуальних криниць. Для забезпечення питною водою невеликого населеного пункту або його частини облаштовуються різного типу криниці.

13:55:34 10.02.2023

ЯКА ДОБОВА НОРМА ЦУКРУ ДЛЯ ДІТЕЙ

       25 г або 5 ч. л. без гірки – саме така добова норма цукру для дітей за рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров’я.

13:23:08 03.02.2023

ВЛАШТУВАННЯ КАПТАЖІВ ДЖЕРЕЛ

Вода - найважливіший природний ресурс нашої планети. Без неї неможливий розвиток живої природи. Особливу увагу треба звернути на  воду з каптажів джерел, тому  що  не завжди  джерельна вода  на практиці виявляється кришталево чистою.

10:30:57 30.01.2023

КОЛОДЯЗНА ВОДА З РІЗНИХ ПРИЧИН З РОКАМИ МАЄ ВЛАСТИВІСТЬ ЗМІНЮВАТИСЬ

Ворогів у чистої колодязної води безліч. Це і стічні води, що просочилися в грунт, і різні хімікати, вживані в сільському господарстві, і весняний паводок, який може затопити колодязь, і навіть трупи тварин, які випадково потрапили всередину.

13:13:01 23.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь