A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Відділ культури, молоді, спорту та інформаційної політики

ЩОБ БДЖІЛ ВОДИТИ, ТРЕБА ЇХ СЕРЦЕМ ЛЮБИТИ!

Сьогодні, 19 серпня, в Україні відзначають День пасічника. Професійне свято бджолярів в Україні почали відзначати з 1997 року відповідно до Указу Президента України № 815/97. Саме в цей час бджолярі починають підготовлення вуликів до зими. А ще день співпадає з Яблучним Спасом, коли в храмах освячують яблука та мед. Мед –  продукт вічності. Він має один з найвищих показників дати зберігання серед харчових продуктів. Уявіть, знайдений в гробницях фараона, запечатаний в глечиках мед, до цього часу залишається їстівним і придатним для вживання. Наша країна входить у п'ятірку найбільших світових виробників меду.  Відомо, що кожна сьома тонна світового меду – українська.  Робота пасічника це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл.

15:26:25 19.08.2022

НАРОДНИЙ КАЛЕНДАР: «ЯБЛУЧНИЙ СПАС»

            Сьогодні  в Україні відзначають Яблучний Спас, або Преображення Господнє. Православна церква стала відзначати Преображення з IV століття. Це свято є одним з найбільших, після Великодня, дванадесятих свят. У цю дату згадують про подію об'явлення преображеного Христа апостолам Петру, Якову та Іоанну, коли, зійшовши на Фавор, одяг Ісуса став білого кольору, і сам він випромінював сяйво. Суть свята також в людській вдячності Богу за дані плоди. В бібліотеці є література, яка допоможе вам  більш детально ознайомитися  з історією походження свята.

15:23:47 19.08.2022

ПІЗНАЙКИ ДОСЛІДЖУЮТЬ СВІТ ПТАХІВ!

Діти з клубу «Пізнайки» сьогодні поринули  в цікавий та різноманітний світ птахів. Навчаючись  та досліджуючи, вони переглянули розвиваюче відео «Цікаві факти про птахів». Всі дружньо виготовили голуба способом оригамі, а потім прийняли участь в ігровій програмі, де різними  креативними способами відтворювали  птахів : імітували їх голоси (вийшов справжній хор), танцювали та грали в ігри на увагу.

15:19:46 18.08.2022

ЛІТО В БІБЛІОТЕЦІ

Навіть в наш час, коли є така чудова річ як ІНТЕРНЕТ, де можна знайти відповіді на  будь-які запитання, книга не втратила своєї цікавості.

15:18:42 18.08.2022

Я — СПІВАК, Я — АРТИСТ

Легендарний український співак, фронтмен гурту "Скрябін" Кузьма Скрябін сьогодні міг би відзначати свій 54-й день народження. Але  життя артиста  трагічно обірвалося у 2015 році.

15:45:09 17.08.2022

ПУТИВЛЯНИ, ВИ НЕЙМОВІРНІ

У Путивльському будинку культури робота кипить щодня. Працівники культури працюють заради перемоги: виготовляють польову їжу, плетуть маскувальні сітки, виробляють браслетики для захисників , які потім дарують військовим. Приємно те, що до нас приєднуються путивляни та гості міста й допомагають.

14:18:48 17.08.2022

ПУТИВЛЬЩИНА В ПІДТРИМКУ ЗСУ

У рамках акції землякам на передову передано 3 планшети Lenovo Tab 11P для оперативної роботи, які були закуплені на кошти, зібрані завдяки традиційній патріотичній акції «Путивльщина в підтримку ЗСУ».

16:37:36 16.08.2022

ВІРЮ В ЗСУ

Діти з клубів «Читайлики» та «Пізнайки» продовжують долучатися до акції «Путивльщина в підтримку ЗСУ»,  що проходить під гаслом «Вірю в Збройні Сили України».

15:22:06 16.08.2022

ПУТИВЛЬЩИНА В ПІДТРИМКУ ЗСУ

У межах   благодійної  акції «Путивльщина в підтримку ЗСУ» в бібліотеці організована виставка-продаж робіт  декоративно-ужиткового мистецтва  та квітів. Благодійний проєкт реалізовується  в співпраці  працівників бібліотеки  з  користувачами, учасниками виставок народно-ужиткового мистецтва та іншими  жителями  краю. 

15:21:14 16.08.2022

І ЗНОВУ ПРО МОВУ…

Відбулися чергові заняття з поглибленого вивчення української мови, які регулярно (щовівторка) проходять у читальній залі публічної бібліотеки.

15:16:17 16.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь