A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Центр зайнятості інформує

ДЕСЯТЬ МІСЯЦІВ НА РИНКУ ПРАЦІ СУМЩИНИ

Станом на 1 листопада 2021 року послуги Сумської обласної служби зайнятості отримували 10,2 тис. осіб які мали статус безробітного, що на 33,4% менше, ніж на відповідну дату минулого року. Отримували допомогу по безробіттю 8,4 тис. осіб., що на 33,5% менше, ніж на 1 листопада 2020 року.

15:48:07 25.11.2021

22-26 ЛИСТОПАДА ПРОХОДИТЬ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

22-26 листопада 2021 року Міністерство освіти і науки спільно з роботодавцями, міжнародними партнерами та регіональними представниками проводить Всеукраїнський тиждень професійної освіти. На регіональному рівні відбудуться організовані закладами професійної освіти вебінари, майстер-класи, екскурсії та лекції. Зокрема у Сумській області заплановані до відкриття Центри розвитку кар’єри на базі наступних навчальних закладів: ДПТНЗ "Конотопське  вище професійне училище", ДНЗ «Білопільське вище професійне училище», ДНЗ «Глухівське вище професійне училище», ДПТНЗ "Лебединське  вище професійне училище лісового господарства".

10:48:46 25.11.2021

СУМСЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ: НАВЧАННЯ ТА ПЕРЕНАВЧАННЯ РОЗШИРЮЄ МОЖЛИВОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

У січні-жовтні 2021 року за сприяння обласної служби зайнятості 2900 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, становила 2861 особу.

14:17:07 19.11.2021

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ: ПРО ПЕРЕВАГИ ЛЕГАЛЬНОЇ ПРАЦІ

- Сучасне життя створює такі умови сьогодення, що кожний працездатний громадянин має бути зацікавлений у власному матеріальному забезпеченні після досягнення пенсійного віку, коли основним джерелом доходів стають пенсійні виплати. Важливо пам’ятати, що від суми сплачених соціальних внесків залежить розмір пенсії, а від кількості років страхового стажу – вік виходу на пенсію, взагалі – право на її призначення, - говорить директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - Важливо кожному усвідомити, що згода отримувати зарплату в «конвертах» позбавляє соціального захисту. Громадяни, які працюють нелегально, позбавляють себе лікарняного, допомоги у разі отримання травми на виробництві, трудового стажу, пенсії, втрачають оплачувану відпустку.

16:39:36 16.11.2021

СУМСЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ: ПУТІВКА В ЖИТТЯ ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИКАМ

На початку літа нинішнього року  бажаючі оволодіти професією «Електрогазозварник», за направленням служби зайнятості та на замовлення АТ «СМНВО – Інжиніринг» розпочали навчання в Державному навчальному закладі «Сумський ЦПТО ДСЗ». Чоловіків,  різного віку, з різним досвідом та напрямком освіти з Сум, Охтирки та Краснопілля об’єднало бажання освоїти затребувану на ринку праці професію. Майже на шість місяців   вони стали одною командою на чолі з майстром виробничого навчання Олександром Лисенком. А сьогодні вони демонстрували набуті знання та навички.

10:36:19 09.11.2021

СУМСЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ: ПІСЛЯ АТО – ВЛАСНА СПРАВА

Питання працевлаштування учасників АТО, зокрема, в частині започаткування  власної справи,  обговорювалося під час наради з питань підтримки ведення бізнесу учасниками АТО/ООС  під головуванням першого заступника голови Сумської облдержадміністрації Тараса Савченка.

11:23:17 25.10.2021

ЮРИДИЧНИЙ ВСЕОБУЧ ВІД СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

За словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, згідно зі статтею 46 Закону «Про зайнятість населення» підходящою для безробітного вважається робота, що відповідає освіті, професії, кваліфікації особи з урахуванням доступності транспортного обслуговування, встановленої рішенням місцевої державної адміністрації, виконавчого органу відповідної ради.

11:00:17 22.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь