ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Відділ культури, молоді, спорту та інформаційної політики

РУБРИКА "ЧИТАЄМО РАЗОМ УКРАЇНСЬКІ КАЗКИ"

Казки люблять дорослі та діти. Саме казка зустрічає нас на порозі кольорового світу, щоб повести в майбутнє шляхом добра та краси. Сьогодні Крістіна Крєпка у клубі "Читайлик" пропонує мандрівку самобутнім світом української народної казки "Як миші радилися".

17:00:33 13.07.2022

ЛІТЕРАТУРНИЙ КАЛЕНДАР

13 липня народився Оле?г Генна?дійович Сенцо?в — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Генеральний директор кінокомпанії «КрайКінема». Лауреат Премії Сахарова за свободу думки Європарламенту та Національної премії України імені Тараса Шевченка.

16:57:36 13.07.2022

СЬОГОДНІ ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАНЯТТЯ В КЛУБІ З ВИВЧЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Заняття проходили  у форматі живого спілкування, яке провела  Богданова Олександра Миколаївна. До неї було дуже багато  запитань: що означає те чи інше слово, у якому значенні його можна вживати й правильно вимовляти,  розбиралися в культурі  деяких українських слів, пояснювали їх походження,  цікавилися різними правилами.

15:43:48 12.07.2022

НАРОДОЗНАВЧИЙ КАЛЕНДАР

12 липня християни  східного обряду відзначають одне з найбільших християнських свят – день Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла. Цього дня закінчується Петрівка – піст, що тривав упродовж кількох тижнів. В Україні з днем Петра і Павла пов'язувалося багато повір'їв та звичаїв. На Петра вперше після посту дозволялося готувати молочні страви. Господині варили вареники із сиром, пекли мандрики – сирні бабки.

15:40:52 12.07.2022

РУБРИКА "ЧИТАЄМО РАЗОМ"

Сьогодні у клубі "Читайлик" Аіда Савостьян знайомить Вас з книгою від Українського Інституту Книги "365 історій на ніч". Ця книжка стане найкращим другом для малюків! Протягом року Ви щодня зможете прочитати нову історію про неймовірні пригоди добрих і привітних звірят. Ви познайомитеся з веселими зайчиками, побуваєте на пташиному дворі, сходите до школи з лисеням та дізнаєтеся, чому звірята іноді сумують та як розважаються!

15:39:43 12.07.2022

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ

12 липня об 11.00 годині розпочинає   перші заняття  україномовний клуб «Звучи, рідна мово! ".   На мовні зустрічі запрошуємо  всіх охочих. Вони відбуватимуться  один раз на тиждень в  публічній  бібліотеці   з 11-00 до 12.00 години в супроводі викладача української мови та літератури Богданової Олександри Миколаївни. Вдосконалення мовних навичок буде проходити у форматі живого спілкування,  де ми  будемо поліпшувати українську мову, збагачувати словниковий запас. З собою потрібно мати зошит та ручку.

16:28:31 11.07.2022

11 ЛИПНЯ - ДЕНЬ ШОКОЛАДУ!

Сьогодні у нашому клубі "Читайлик" відбулося чергове засідання з нагоди свята на тему "Читайликові смаколики". Під час якого, Читайлики дізналися про: шоколадне дерево, користь шоколаду, види шоколаду та кулінарні шоколадні рецепти. А читаючи книги, куштували шоколадні смаколики, але не прості, а корисні. Керівник клубу Вікторія Товстик,  власноруч виготовила різноманітні фрукти в шоколаді. Діти провели дегустацію під час солодкої гри "Вгадай, ягода яка!" та смакували "Мохіто".

16:20:33 11.07.2022

КНИГИ З ПРИСМАКОМ ШОКОЛАДУ

Гіркота, інтрига, ніжність, насолода, таємниця і політ — основи філософії шоколаду, які «працюють» і в житті, і вхудожній літературі. Підбірка книг із «шоколадним» ефектом від українських та зарубіжних авторів.

15:03:06 11.07.2022

СМАЧНЕ СВЯТО

11 липня  – Всесвітній день шоколаду. Це смачне свято придумали французи, а вперше воно було проведено у 1995 році. Свято швидко стало популярним і тепер щорічно відзначається в країнах Євросоюзу, а також за його межами.Історики вважають, що першими навчилися робити шоколад ацтеки. Вони називали його «їжею богів».Іспанські конкістадори, які вперше доставили шоколад до Європи, називали ласощі «чорним золотом» і використовували для зміцнення фізичних сил та витривалості. Пропонуємо до читання книги з присмаком шоколаду з фондів нашої бібліотеки.

14:05:53 11.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь