A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Податкова служба інформує

ФОПИ НАГОЛОШУЮТЬ І НА ТОМУ, ЩО ЦЕ ДОДАТКОВІ ВИТРАТИ? ПОЯСНІТЬ.

Ніхто ж не зобов'язує купувати лише механічні касові апарати і громіздкі принтери. Їх можна замінити програмою на комп’ютері, планшеті або навіть смартфоні – це так званий програмний РРО або ПРРО. Сьогодні на ринку є вже великий вибір відповідних програм, як безкоштовних від податкової служби, так і альтернативних від комерційних розробників. Рекомендуємо скористатися відповідним ПРРО на вебпорталі податкової. Це просто, зручно та без додаткових витрат, що є важливо для підприємця.

11:43:08 28.01.2022

НАВЕДІТЬ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ ПРИКЛАДИ КОЛИ ЗРОЗУМІЛО, ЩО БІЗНЕС УХИЛЯЄТЬСЯ ВІД ОПОДАТКУВАННЯ?

Дробити великий бізнес на сітку з ФОПів в Україні навчилися вже давно. Ми всі придбаємо щоденно товари у продуктових магазинах. Нам у відкриту видають два чеки з одного терміналу під однією вивіскою торгівельного  закладу, маніпулюючи своїми ж підконтрольними компаніями з ліцензією на алкоголь та сигарети і ФОПами.

11:41:08 28.01.2022

У СУСПІЛЬСТВІ ШИРИТЬСЯ БАГАТО ДУМОК ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ РРО/ПРРО НА РИНКУ?

Ні. Неодноразово фахівцями податкової наголошувалося, що на підприємців, які торгують у роздріб на ринках, зобов’язання використовувати РРО не поширюється, як і на тих, хто надає побутові послуги населенню обсягом до мільйона гривень на рік при перебуванні ФОПу на першій групі спрощеної системи оподаткування.

11:38:38 28.01.2022

ЧОМУ ВПРОВАДЖЕННЯ РРО/ПРРО ВИГІДНЕ І БІЗНЕСУ І СПОЖИВАЧУ

Навіщо взагалі запроваджувати в Україні повну фіскалізацію малого бізнесу, вимагати від платників єдиного податку використання касових апаратів? Чи вигідне впровадження РРО/ПРРО і легальному бізнесу і пересічному громадянину?  Навіщо ФОПам касовий апарат «у смартфоні»?  На ці та інші питання начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко надала відповіді журналістам під час онлайн спілкування.

11:37:11 28.01.2022

ДЕКЛАРАНТ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ ДОКУМЕНТАЛЬНО ПІДТВЕРДИТИ ГРОШОВУ ВАРТІСТЬ ОБ’ЄКТІВ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам, що відповідно до п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – об’єкти декларування) можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи.

10:48:00 21.01.2022

ПОДАТОК НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ - ГОЛОВНИЙ НАПОВНЮВАЧ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ СУМЩИНИ

У січні - грудні 2021 року надходження податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів Сумської області склали 5390,5 млн грн, темп росту до аналогічного періоду минулого року складає 119,4 відсотків. Додаткові надходження склали 875,1 млн гривень, - повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олексій Мазуренко.

10:47:38 21.01.2022

ЗА МИНУЛИЙ РІК НАДІЙШЛО ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК ПІДПРИЄМСТВ

Податок на прибуток підприємств  один з вагомих джерел наповнення дохідної частини державного бюджету. Так, у січні - грудні 2021 року Головним управлінням ДПС у Сумській області мобілізовано до Державного бюджету  України 406,2 млн грн податку на прибуток – повідомила начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко.

10:46:39 21.01.2022

ЯК РАХУЄТЬСЯ ЧАС РОБОТИ В РЕЖИМІ ОФЛАЙН

Відповідно до п. 3 розд. V Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок № 317) програмне рішення програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) під час роботи в режимі офлайн має забезпечувати постійний контроль, зокрема, щодо: відновлення зв’язку ПРРО із фіскальним сервером та перевіряти наявність такого зв’язку перед формуванням кожного розрахункового документа в режимі офлайн; дотримання граничних строків застосування режиму офлайн, інформувати особу, яка здійснює розрахункову операцію про залишок часу, протягом якого може тривати режим офлайн, та припинити проведення розрахункових операцій у режимі офлайн у разі досягнення одного із граничних строків (36 годин підряд або 168 годин протягом календарного місяця).  

10:43:36 21.01.2022

ВИКРИТО ФАКТ НЕСПЛАТИ ДО БЮДЖЕТУ ПОДАТКІВ

У ході проведення моніторингу Єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН) та податкової звітності наданої фізичними особами за 2020 рік, виявлено факт не нарахування та несплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору в особливо великих розмірах. Так, фізична особа, що зареєстрована у місті Суми при проведенні фінансово-господарської діяльності у 2020 році отримала дохід від відчуження корпоративних прав у сумі понад 357 млн гривень, при цьому,  шляхом безпідставного заниження фінансового результату від операції з інвестиційними активами внесла до декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік  свідомо неправдиві дані, що призвело до несплати до бюджету податків на загальну суму понад 66 млн гривень, в тому числі ПДФО на суму понад 61,0 млн гривень,  та військового збору на суму понад 5,50 млн гривень.

14:57:46 17.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь