A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Податкова служба інформує

ПОДАТКОВА ЗАСТАВА В РАЗІ НЕСПЛАТИ У ВСТАНОВЛЕНІ СТРОКИ ГРОШОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що відповідно п.п.14.1.155 п. 14.1 ст. 14 ПК України податкова застава - спосіб забезпечення сплати платником податків грошового зобов'язання та пені, не сплачених таким платником у строк, визначений цим Кодексом. Податкова застава виникає на підставах, встановлених цим Кодексом. 

14:22:06 26.04.2024

ЯК ПРАЦІВНИКУ ПЕРЕВІРИТИ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН І СПЛАТУ СТРАХОВИХ ВНЕСКІВ

Страховий стаж і сплата ЄСВ гарантують працівникам соціальний захист: оплату лікарняних, допомогу на випадок безробіття, нещасного випадку на роботі чи професійного захворювання, пенсію. Перевірте оформлення трудових відносин, своєчасність і повноту сплати страхових внесків, свій страховий стаж. Розповідаємо, як зробити це самостійно, не виходячи з дому. Якщо роботодавець має найманих працівників, він зобов’язаний щомісяця сплачувати за них ЄСВ у розмірі 22% від бази нарахування (заробітної плати, винагороди за виконання робіт або надання послуг).

14:19:32 26.04.2024

"ГАРЯЧІ ТЕЛЕФОННІ ЛІНІЇ" З ПИТАНЬ ЗУПИНЕННЯ РЕЄСТРАЦІЇ ПН/РК В ЄРПН

З метою надання кваліфікованої допомоги платникам податків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) Головне управління ДПС у Сумській області організовує проведення "гарячих телефонних ліній".

14:17:56 26.04.2024

МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ: АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ РЕЄСТРАЦІЇ ТА ОБЛІКУ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що дані про місце проживання фізичних осіб є обов’язковими і мають суттєве значення для реєстрації та обліку платників податків, оскільки відповідно до статті 45 Податкового кодексу України податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.

13:41:38 19.04.2024

ПОДАТКОВА СЛУЖБА СУМЩИНИ НАГАДУЄ ПРО НОВИЙ РОЗМІР МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці. Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати (ст.ст. 3–31 Закону України від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР «Про оплату праці» далі – Закон № 108). Згідно з Бюджетним кодексом України розмір мінімальної заробітної плати визначається Законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

13:37:59 19.04.2024

ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ОСОБИ ПРИТЯГАЮТЬСЯ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Одним з важливих питань, які наразі потребують невідкладного вирішення - це ліквідація боргів із заробітної плати, упередження порушень законодавства щодо термінів та розміру її виплати, соціальний захист населення, залучення усіх категорій громадян, які працюють, до декларування одержаних доходів та повної сплати податків з них. 

13:35:46 12.04.2024

ЗАСТОСУВАННЯ РРО/ПРРО ПІДВИЩУЄ ЕФЕКТИВНІСТЬ КОНТРОЛЮ ЗА ДОТРИМАННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА

У Головному управлінні ДПС у Сумській області акцентують, що дотримання порядку проведення розрахунків за товари (послуги) у сфері роздрібної торгівлі суб’єктами господарювання завжди приносить користь споживачам, бюджету країни та поліпшує, в частині контролю за залишками асортиментного переліку товарів, роботу платників податків, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій. 

13:27:03 12.04.2024

МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ КОНОТОПЩИНИ ОТРИМАЛИ МАЙЖЕ 294,0 МЛН ГРИВЕНЬ ПОДАТКІВ

Зберігаючи робочі місця, бізнес має працювати, виплачувати  заробітну плату, сплачувати податки і тоді місцеві бюджети будуть стабільно наповнюватися, а місцеве населення зберігатиме платоспроможність. Навіть під час війни.

13:25:43 12.04.2024

У ПЕРШОМУ КВАРТАЛІ 2024 РОКУ БЮДЖЕТ ПОПОВНИВСЯ МАЙЖЕ НА 304,0 МЛН ГРИВЕНЬ

В.о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області, Артем СНЄЖКО, надав коментар для провідних медіа Сумщини  щодо  податкових надходжень до обласного бюджету за результатами І кварталу 2024 року. Він підкреслив, що податкові органи активно працюють над забезпеченням фінансових ресурсів для потреб Збройних Сил України, підтримки економіки та громадян у цей складний час.        

13:22:02 12.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь