ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Податкова служба інформує

ЗАЯВА ПРО ЗАСТОСУВАННЯ СПРОЩЕНОЇ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ ЧЕРЕЗ ЕЛЕКТРОННИЙ КАБІНЕТ

У Головному управлінні ДПС у Сумській області нагадують, що за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету фізична особа – підприємець має можливість направити до органу ДПС разом із супровідним листом Заяву та розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування за встановленою формою у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

13:13:38 31.12.2021

БАЗА ЗНАНЬ ДПС НАДАСТЬ ВІДПОВІДІ НА ВАШІ ЗАПИТАННЯ

Суб’єкти господарювання та громадяни мають можливість скористатися Базою знань – автоматизованою базою уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Її розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР).

13:12:54 31.12.2021

ПІСЛЯ ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ НЕОБХІДНО ПОДАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ

Фізичні особи, щодо яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, подають податкові декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) востаннє за податковий (звітний) квартал, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу або до закінчення такого звітного періоду на який припадає дата ліквідації.

13:11:33 31.12.2021

ДО УВАГИ ФОП – СПРОЩЕНЦІВ!

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного  податку першої групи відповідно до положень Податкового кодексу звільнені від обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО) при здійсненні господарської діяльності. Тобто зазначена категорія ФОП, яка здійснює виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадить господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, не використовуючи працю найманих осіб, з 01 січня 2022 року не зобов’язана застосовувати РРО/ПРРО та не вести облік товарних запасів.

13:04:52 31.12.2021

ОБЛІК ТРУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКА ВІДТЕПЕР В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ

 У Головному управлінні ДПС у Сумській області повідомляють, що згідно з Законом України від 05.02.2021 № 1217-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» (далі – Закон), працівник подає роботодавцю трудову книжку лише у разі її наявності, або подаватиме відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Особа самостійно обиратиме, які відомості подавати: чи трудову книжку чи відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб.

13:13:07 24.12.2021

ПОДАТКОВА БАЗА ДРФО: ЯКА ІНФОРМАЦІЯ В НЕЇ ЗАНЕСЕНА

У Головному управлінні ДПС у Сумській області нагадують, що до Державного реєстру фізичних  осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від  12.03.2015  № 278/26723 зі змінами та доповненнями (далі – ДРФО) занесена інформація про осіб, які являються:  громадянами України;  іноземцями та особами без громадянства, які постійно проживають в Україні;  іноземцями та особами без громадянства, які не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов’язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юридичних осіб на території України.

13:09:41 24.12.2021

ДОПОМОГА В РАМКАХ ПРОГРАМИ «ЄПІДТРИМКА», НЕ ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ

Законом України від 02 грудня 2021 року № 1932-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» внесено зміни до Закону України від 15 грудня 2020 року № 1082-Х «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (далі – Закон № 1082). Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2021 року № 1272 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» (далі – Порядок), яким визначено механізм використання зазначених коштів.

13:06:29 24.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь