A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Податкова служба інформує

ЗАПОВНЮЄМО ФОРМИ ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що інструкції щодо заповнення форм ПРРО можна переглянути за посиланням http://surl.li/ljiyz

09:07:07 04.12.2023

ВНЕСЕННЯ ЧИ ВИДАЧА ГОТІВКИ З МІСЦЯ ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ ПОВИННІ РЕЄСТРУВАТИСЯ ЧЕРЕЗ РРО АБО ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, згідно з п. 6 розд. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями та п. 9 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» із змінами та доповненнями, внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватися через реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) або програмний РРО (далі – ПРРО) з використанням операцій «службове внесення» та «службова видача», якщо такі внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій:

13:21:28 01.12.2023

ЩОДО ОСОБЛИВОСТЕЙ ЗАСТОСУВАННЯ РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, згідно з пунктом 14 статті 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), РРО/ПРРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги, у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. 

13:20:22 01.12.2023

ПЕРЕД ВИЇЗДОМ НА ПМЖ НЕОБХІДНО ПОДАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ

Головне управління ДПС у Сумській області звертає увагу громадян, що нормами п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено: платники податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

13:19:19 01.12.2023

З 1 ГРУДНЯ 2023 РОКУ ЗАПОВНЮВАТИ ПЛАТІЖНІ ІНСТРУКЦІЇ НА СПЛАТУ ПЛАТЕЖІВ ВИКЛЮЧНО У СТРУКТУРОВАНІЙ ФОРМІ

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що з 01 грудня 2023 року, завершується перехідний період, протягом якого заповнення платниками податків реквізиту «Призначення платежу» під час сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску було можливе у неструктурованому форматі.

13:18:12 01.12.2023

ЩОДО ФІСКАЛІЗАЦІЇ РОЗРАХУНКІВ ПЛАТНИКАМИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ

Державна податкова служба України звертає увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

10:33:42 01.12.2023

ПРРО: ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що суб’єкт господарювання може проводити розрахункові операції на ПРРО самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

08:40:53 29.11.2023

ОФІЦІЙНА РЕЄСТРАЦІЯ У КОНТРОЛЮЮЧОМУ ОРГАНІ ЯК УМОВА ДОТРИМАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 3219-IX).

09:43:09 28.11.2023

НАДРУКОВАНИЙ ПРОГРАМНИМ РРО ФІСКАЛЬНИЙ ЧЕК ТАКОЖ ЯВЛЯЄТЬСЯ РОЗРАХУНКОВИМ ДОКУМЕНТОМ

Головне управління ДПС у Сумській області роз'яснює платникам податків Сумщини, що визначення розрахункового документу встановлено Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» згідно з яким розрахунковий документ – це документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, видатковий чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів, отримання (повернення) коштів, торгівлю валютними цінностями в готівковій формі, створений в паперовій та/або електронній формі (електронний розрахунковий документ) у випадках, передбачених цим Законом, зареєстрованим у встановленому порядку реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розрахункових операцій, чи заповнений вручну.

10:00:43 27.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь