A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Податкова служба інформує

ЗАСТЕРІГАЄМО НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВІД ФІКТИВНИХ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що у випадку отримання пропозиції від працедавця щодо реєстрації найманого працівника підприємцем, є порушенням трудових прав самого працівника. Працедавець у такий спосіб, знімає з себе відповідальність за безпеку праці працівника та питання сплати податків, оскільки згідно з чинним законодавством ФОП самостійно провадить підприємницьку діяльність й сам несе відповідальність за усі дії та ризики.

13:09:30 09.06.2023

ЧИ МОЖНА ОТРИМАТИ ЕЛЕКТРОННИЙ КЛЮЧ ЗА НОТАРІАЛЬНОЮ ДОВІРЕНІСТЮ

Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Сумській області нагадує, що Законом України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» передбачено, що ідентифікація фізичної особи, яка звернулась за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності та за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи. 

13:52:30 02.06.2023

ЧИ МАЄ ПРАВО ПІДПРИЄМЕЦЬ – ПЛАТНИК ЄДИНОГО ПОДАТКУ ЗДІЙСНЮВАТИ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ, ЯКІ НЕ ЗАЗНАЧЕНІ В ЙОГО ОБЛІКОВИХ ДАНИХ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, пунктом 291.3 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що фізична особа – підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим главою 1 розд. XIV ПКУ, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному главою 1 розд. XIV ПКУ.

13:51:20 02.06.2023

ШТРАФИ ЗА НЕНАДАННЯ ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТ ПОДАТКОВОЇ

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що відповідно до п. 121.2 ст. 121 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) ненадання відповіді на запит, неподання або подання не в повному обсязі платником податків, фінансовим агентом або іншою особою документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу, надісланий відповідно до підстав, передбачених підпунктами 6 - 8 підпункту 73.3.1 пункту 73.3 статті 73 Кодексу, тягне за собою накладення штрафу у 5 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт.

13:50:15 02.06.2023

ПОДАТКОВА ЗНИЖКА ЗА ОРЕНДУ ЖИТЛА ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Фізична особа – платник податку, яка має статус внутрішньо переміщеної особи має право на податкову знижку на суми коштів, фактично сплачених нею протягом звітного року, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку). 

13:48:14 02.06.2023

АВТОВЛАСНИКАМ ДЛЯ ЗВІРКИ ДАНИХ ЗІ СПЛАТИ ТРАНСПОРТНОГО ПОДАТКУ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що відповідно до п.п. 267.6.10 п. 267.6 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), фізичні особи – платники транспортного податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за податковою адресою (місцем реєстрації) для проведення звірки даних щодо: об’єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;  розміру ставки податку; нарахованої суми податку. 

13:47:12 02.06.2023

ЛИСТУВАННЯ З ДПС

Для надсилання листів (запитів, звернень тощо) в електронному вигляді  до контролюючого органу платник може скористатися меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua). 

11:09:50 26.05.2023

ЗМІНИЛОСЯ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ – НЕОБХІДНО ПОВІДОМИТИ ПОДАТКОВУ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що наказом Міністерства фінансів України  від 29.09.2017 № 822 затверджено Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків. Відповідно до пункту 1 вказаного документу, платники податків зобов’язані подати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта за формою №5ДРП відповідно.

11:08:14 26.05.2023

ОБОВ’ЯЗОК РІЄЛТОРІВ – ПОВІДОМЛЯТИ КОНТРОЛЮЮЧИЙ ОРГАН

Відповідно до п.п. 170.1.6 п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов’язані надсилати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації. Інформація подається в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної фінансової політики. 

11:07:21 26.05.2023

ЯКІ ВСТАНОВЛЕНІ ОБМЕЖЕННЯ ПРАВА НА НАРАХУВАННЯ ПОДАТКОВОЇ ЗНИЖКИ

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що відповідно до пункту 166.4 статті 166 Податкового кодексу України (далі – Кодексу) податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту - фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті.

11:06:31 26.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь