A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Податкова служба інформує

ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ЗВІРКИ ЗІ СПЛАТИ МІНІМАЛЬНОГО ПОДАТКОВОГО ЗОБОВ'ЯЗАННЯ

Головне управління ДПС у Сумській області  акцентує, що відповідно до  п.п. 170.14.6 п. 170.14 ст. 170 Податкового кодексу України  у разі незгоди платника податку з визначеним контролюючим органом загальним мінімальним податковим зобов'язанням та/або розрахованою у відповідному податковому повідомленні-рішенні сумою річного податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб такий платник податку має право у порядку, встановленому статтею 42 цього Кодексу, протягом 30 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення звернутися до контролюючого органу для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, з наданням підтвердних документів, зокрема щодо: земельних ділянок, що знаходяться у платника податку у власності та/або постійному користуванні або в оренді (суборенді, емфітевзисі), їх нормативної грошової оцінки та площі; суми доходу, отриманого від реалізації власної сільськогосподарської продукції; суми сплачених податків, зборів, платежів.

13:26:56 28.07.2023

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ № 4/2023: «ПОВЕРНЕННЯ» НА ДОВОЄННУ СИСТЕМУ ОПОДАТКУВАННЯ: ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕХОДУ

    Інформаційний лист № 4/2023 присвячено деяким особливостям оподаткування платників податків у період дії воєнного стану, у зв’язку із змінами, запровадженими Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219), зокрема в частині особливостей оподаткування платника податку при переході зі спрощеної системи оподаткування з відсотковою ставкою єдиного податку у розмірі 2 % на систему оподаткування, на якій він перебував до обрання згаданих особливостей оподаткування.

09:19:37 28.07.2023

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВІ ЗРАЗКИ МАРОК АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2023 року № 618 «Деякі питання маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах» (далі – Постанова № 618) затверджено нові зразки марок акцизного податку для: алкогольних напоїв вітчизняного та імпортного виробництва; тютюнових виробів, тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, вітчизняного та імпортного виробництва.

13:58:29 21.07.2023

ДПС ВИКРИТО СХЕМУ ВИДАЧІ ІМІТОВАНИХ ФІСКАЛЬНИХ ЧЕКІВ

Державна податкова служба України на постійній основі здійснює контроль за дотриманням вимог законодавства щодо використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО суб’єктами господарювання, які проводять розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

13:55:06 21.07.2023

ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ СПРЯМУВАЛИ ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ПОНАД 886 МЛН ГРИВЕНЬ

Платники податків продовжують сумлінно підтримувати державу сплаченими податками. Завдяки їх активній громадянській позиції та патріотизму бюджет стабільно отримує такі необхідні кошти для Збройних Сил України та соціальних виплат нашим громадянам.

13:53:40 21.07.2023

КОНТРОЛЮЮЧИЙ ОРГАН ВІДМОВЛЯЄ У НАДАННІ ДОВІДКИ ПРО ВІДСУТНІСТЬ

Головне управління ДПС у Сумській області доводить до відома платників, що за наявності у платника за даними інформаційно-комунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, платнику готується лист (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо надання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка).

15:37:26 14.07.2023

МЕЖА РЕАЛЬНОСТІ ТА ФІКТИВНОСТІ – КРУГЛИЙ СТІЛ ЗА УЧАСТЮ ДПС

Державна податкова служба України долучилася до круглого столу «Здійснення господарських операцій: межа реальності та фіктивності», організованого Асоціацією адвокатів України за участю суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, представників Комітету з питань митного і податкового права НААУ та Ради адвокатів України.

15:35:04 14.07.2023

ДЛЯ ЯКИХ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК, ЧАСТОК (ПАЇВ) НЕ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ МПЗ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що п.п. 14.1.114 прим. 2 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що мінімальне податкове зобов’язання (далі – МПЗ) це – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ.

14:53:33 14.07.2023

ЧИ МАЮТЬ ПРАВО ФОП У ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ НЕ СПЛАЧУВАТИ ЄДИНИЙ ПОДАТОК

Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), зокрема, підрозділ 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ доповнено новим п. 9.

14:52:05 14.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь