A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

Поради учителя-логопеда

ПОРАДИ БАТЬКАМ, ДІТИ ЯКИХ НЕ ГОВОРЯТЬ

За результатами сучасних психологічних, лінгвістичних, педагогічних досліджень кількість дітей з мовленнєвими порушеннями значно збільшується з кожним роком. Майже від народження діти надають перевагу мовчазним видам діяльності та навчаються умовному спілкуванню. У подальшому ці порушення можуть призвести не тільки до виникнення труднощів під час навчання, а й до зниження інтелектуального розвитку  дитини в цілому. Крім того, мовленнєві порушення можуть стати перешкодою на шляху до нормальної соціалізації. Тому сучасним батькам необхідно приділити особливу увагу спілкуванню зі своїми дітьми для розвитку мовлення та вчити малюків правильно висловлюватись.

15:44:46 07.05.2024

ВПЛИВ БУДОВИ АРТИКУЛЯЦІЙНОГО АПАРАТУ НА ПРАВИЛЬНУ ВИМОВУ ЗВУКІВ

Мовленнєві проблеми сьогодні є досить поширеним явищем серед дітей різного віку. Батькам дітей, які мають такі проблеми, корисно знати, що однією з причин неправильного мовлення можуть бути анатомічні порушення мовленнєвого апарату, зокрема аномалії та деформації зубів, щелеп, вкорочена або прирощена вуздечка язика тощо.

08:42:31 03.05.2024

ЛОГОПЕДИЧНИЙ МАСАЖ

Як відомо, мовлення  — це рух м'язів. І не завжди цей процес запускається у дітей правильно. Якщо виникли труднощі і дитина погано вимовляє звуки рідної мови, то на допомогу приходить логопедичний масаж для дітей. Це не безневинна процедура, яка проводиться всім в якості профілактики. Це втручання в роботу мовленнєвого апарату, коли досвідчений фахівець «направляє» мовлення в потрібне русло.

17:03:42 20.11.2023

ЩО ТАКЕ ДИСЛЕКСІЯ

Дислексія – це нейробіологічний розлад, який виникає внаслідок того, що мозок інакше обробляє інформацію. Часто дислексія спостерігається в кількох членів родини й передається в спадок від батьків дітям.

17:02:57 20.11.2023

ЩО ТАКЕ РАННЄ ВТРУЧАННЯ

Раннє втручання – це міждисциплінарна сімейноцентрована система допомоги дітям раннього віку (від народження до 3-х років) із порушеннями розвитку та дітям груп біологічного й соціального ризику, спрямована на покращання розвитку дитини та підвищення якості життя родини.

15:49:43 22.02.2023

ВИКОРИСТАННЯ МІОГІМНАСТИКИ В КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИВАЛЬНІЙ РОБОТІ З ДІТЬМИ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ІЗ ПОРУШЕННЯМ МОВЛЕННЯ, УСКЛАДНЕНОГО ДЕФЕКТАМИ ПРИКУСУ

Що таке міогімнастика? Це комплекс вправ для м`язів обличчя та жувальних, які знаходяться біля зубного ряду і тим або іншим чином впливають на їх формування. З допомогою міогімнастики можна змінити дефекти прикусу, поліпшити дикцію, а також частково вплинути на правильне формування щелепи і овалу обличчя.

11:13:13 26.12.2022

ІГРИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ФОНЕМАТИЧНОГО СЛУХУ

Ця система вправ для розвитку фонематичного слуху побудована за принципом від простого до складного. За допомогою ігор ви визначаєте, на якому рівні малюк перестає справлятися із завданнями і починайте розвивати навик фонематичного сприйняття з цього рівня.

11:12:58 26.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь