РОБОЧА ПРОГРАМА ВИРОБНИЧОГО КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПИТНОЇ ВОДИ
Виробничий контроль повинен проводитися згідно з робочою програмою виробничого контролю якості питної води, що є складовою технологічного регламенту, у якій повинно бути відображено перелік показників, що потребують контролю, та порядок його здійснення, місця й календарні графіки відбору проб води для лабораторних досліджень.
Робоча програма виробничого контролю якості питної води розробляється з урахуванням вимог Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10).
Робоча програма виробничого контролю якості питної води узгоджується з територіальними органами Держпродспоживслужби та центрами контролю і профілактики хвороб.
Це дозволить проводити регулярні перевірки різних параметрів води, включаючи рівень хімічних речовин, мікробіологічну чистоту, наявність токсичних сполук та інші фактори, що впливають на якість питної води. Аналіз результатів надасть необхідну інформацію для прийняття відповідних заходів у разі виявлення будь-яких проблем або відхилень у якості води.
Виробничий контроль якості питної води є систематичним процесом, який включає збір зразків води, їх аналіз та оцінку згідно з установленими нормами і стандартами. Ці роботи допоможуть переконатися, що вода, яку ми отримуємо з водогонів, відповідає всім необхідним стандартам якості для пиття.