ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ШЛЯХ ДО СОЦІАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ ТА ІНТЕГРАЦІЇ В СУСПІЛЬСТВО

Дата: 27.06.2024 13:20
Кількість переглядів: 55

У сучасному суспільстві правова та соціальна допомога відіграє важливу роль у забезпеченні прав та свобод громадян. Особливо це стосується осіб, що звільняються з місць позбавлення волі, адже вони стикаються з численними труднощами на шляху до соціальної адаптації та інтеграції в суспільство.

Для вирішення цих питань 27 червня 2024 року відбулась робоча зустріч помічника юриста відділу «Путивльське бюро правової допомоги» Ганни Піюк, завідуючого відділення соціальної роботи комунальної установи "Центр надання соціальних послуг" Путивльської міської ради Олени Савченко та начальника Конотопського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Миколи Максимовича.

Метою даної робочої зустрічі було визначення основних напрямків співпраці між бюро безоплатної правової допомоги, центром надання соціальних послуг та органами пробації для забезпечення належного правового супроводу осіб, що звільняються з місць позбавлення волі. Це включає в себе як правову консультацію, так і допомогу у вирішенні соціальних питань.

На зустрічі було досягнуто домовленостей щодо впровадження механізмів обміну інформацією та спільного моніторингу ефективності надання правової та соціальної допомоги особам, що звіільняються з місць позбавленняя волі та організації регулярних семінарів та тренінгів для працівників структур з метою підвищення їх професійної підготовки.

Робочі зустрічі між бюро безоплатної правової допомоги, службами соціальної допомоги та органами пробації є важливим кроком на шляху до забезпечення ефективної допомоги особам, що звільняються з місць позбавлення волі. Спільні зусилля спрямовані на створення сприятливих умов для надання суб’єктам пробації послуг, спрямованих на мінімізацію криміногенних потреб. Надання таких послуг може бути ефективним лише у тісній та координованій роботі між надавачами послуг. Відповідальне ставлення до цього питання є запорукою успішної реалізації прав та свобод кожного громадянина.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь