ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

РЕЄСТРАЦІЯ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ ДІТЕЙ ДО 14 РОКІВ

Дата: 19.06.2024 14:57
Кількість переглядів: 69

Сектор з реєстрації місця проживання управління «ЦНАП» виконавчого комітету Путивльської міської ради надає роз’яснення щодо реєстрації місця проживання дітей до 14 років, оскільки батьки при державній реєстрації народження дитини вважають одночасно зареєстрованим і місце проживання дитини.

Батьки або інші законні представники зобов’язані задекларувати або зареєструвати місце проживання (перебування) новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

Подання заяви про реєстрацію місця проживання (перебування) особи віком до 14 років здійснюється одним з її батьків або інших законних представників за згодою іншого з батьків або законних представників (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або органу опіки та піклування).

Згода батьків або інших законних представників може бути надана в присутності особи, яка приймає заяву про реєстрацію місця проживання, або засвідчена нотаріально в установленому законодавством порядку.

У разі, коли місце проживання батьків або інших законних представників особи віком до 18 років задекларовано/зареєстровано за однією адресою, згода іншого з батьків або законних представників не надається.

Для реєстрації місця проживання (перебування) особа або її законний представник подає:

заяву про реєстрацію місця проживання за формою, затвердженою Кабінетом Міністрів України;

паспортний документ особи;

свідоцтво про народження (для дітей віком до 14 років);

довідку про реєстрацію особи громадянином України (у разі здійснення вперше реєстрації місця проживання дитини віком до 14 років, у свідоцтві про народження якої зазначено, що батьки або один із батьків є іноземцем чи особою без громадянства);

документ, що підтверджує сплату адміністративного збору.

Законними представниками дитини є батьки (усиновлювачі), опікуни, тому відповідно до чинного законодавства (ч. 2. ст. 238 ЦКУ, ч.1 ст.242 ЦКУ, ст. 14, 15 СКУ) законне представництво не передоручається.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь