ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЧИ ПОТРІБНО ПАЦІЄНТЦІ ПЛАТИТИ ЗА ПОЛОГИ АБО ПАЛАТУ З ПОКРАЩЕНИМИ УМОВАМИ

Дата: 18.06.2024 11:35
Кількість переглядів: 64

У якому випадку пацієнт може сплачувати за більш комфортні умови перебування у пологовому?

У межах пакету “Медична допомога при пологах” НСЗУ сплачує за надані медичні послуги згідно з визначеними тарифами. У 2024 році вагітна має право на вільний вибір пологового будинку серед тих, які уклали договір із НСЗУ на медичну допомогу при пологах — незалежно від місця реєстрації чи проживання.

Пацієнтка не має платити благодійні внески. Все необхідне — ліки, медвироби та потрібні маніпуляції — входить у безоплатний пакет послуг.

Водночас вибір конкретного лікаря або палати з покращеними умовами можуть бути платними послугами закладу. За умови укладання відповідного договору породілля може сплатити за послуги лікаря акушер-гінеколога офіційно закладу.

Більше про ці та інші питання ви дізнаєтеся у першій серії відеороликів “Путівник доброчесного медичного працівника”: https://www.youtube.com/watch?v=0cvrJh74Nkk.

Також охочі можуть пройти онлайн-курс, який доступний за посиланням: https://academy.nszu.gov.ua/enrol/index.php?id=214.

Після успішного навчання ви отримаєте сертифікат, який дорівнює 2 балам БПР.

Путівник розроблений експертами Офісу доброчесності НАЗК та Національної служби здоров'я України (НСЗУ), аби покращити обізнаність медичних фахівців про доброчесну поведінку та запобігання корупції у медичній практиці.

Доброчесна медична система починається з нас!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь