ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБОЮ ПРОВЕДЕНІ КОМІСІЙНІ ОБСТЕЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ПУТИВЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 01.05.2024 13:50
Кількість переглядів: 69

На виконання Розпорядження КМУ від 27.10.2023 №990-р “Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках”, з метою забезпечення здорового харчування дітей та  попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, фахівцями Конотопського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Сумській області  проведені комісійні обстеження харчоблоків закладів   дошкільної та загальної середньої освіти  Путивльської міської ради.

Спільно з представниками відділу освіти виконавчого комітету Путивльської міської ради обстежено 7 харчоблоків навчальних закладів.

Під час обстежень особлива увага зверталася на:

- матеріально-технічний стан потужностей та забезпечення достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, кухонного посуду і наявність умов для миття та обробки сировини.

- дотримання термінів придатності та умов зберігання продуктів харчування, поточності технологічного процесу, товарного сусідства, миття кухонного посуду та іншого приладдя, дотримання правил особистої гігієни персоналом.

- відповідність організації харчування дітей вимогам Постанови КМУ №305 від 24.03.2021 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”, в т.ч. забезпечення виконання встановлених норм харчування.

- наявність особових медичних книжок працівників харчоблоків та своєчасності проходження медичних оглядів.

- оформлення технологічних карток, належного заповнення журналів бракеражу та іншої медичної документації, а також дотримання правил відбору і зберігання добових проб;

- функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.

Спеціалістами Держпродспоживслужби  проведена  інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання санітарно – гігієнічних вимог під час приготування страв та надані пропозиції щодо усунення виявлених порушень. Зокрема, за участі  представників відділу освіти  та  керівниками навчальних закладів проведена  нарада, на якій обговорено проблемні питання та подальшу співпрацю стосовно забезпечення здорового харчування дітей. На базі відділу освіти виконавчого комітету Путивльської міської ради  проведено  семінар-нараду з кухарями, відповідальними особами за харчування, медичними працівниками закладів освіти  щодо дотримання вимог з організації харчування в закладах освіти та по профілактиці харчових отруєнь.

Реалізація стратегії реформи шкільного харчування має стати основою формування здорового суспільства та значного зниження рівня неінфекційних захворювань серед дитячого населення.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь