ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ІНФОРМУЄ

Дата: 22.04.2024 14:46
Кількість переглядів: 27

На території Путивльської міської та Новослобідської сільської рад Конотопського району фахівцями Путивльської дільничної лікарні ветеринарної медицини Конотопської РДЛВМ розпочинається здійснення комплексу планових діагностичних, лікувально-профілактичних і санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на раннє виявлення ознак захворювань, профілактику й лікування хвороб великої рогатої худоби та коней – так звана ДИСПАНСЕРИЗАЦІЯ.

Нагадаємо, на виконання Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці проти основних інфекційних та інвазійних хвороб тварин по Конотопському району на 2024 рік буде здійснено:

  • відбір проб крові великої рогатої худоби на лейкоз ВРХ та бруцельоз, здійснено алергічну пробу на туберкульоз та щеплення проти сибірки
  • щодо коней – відбір проб крові на сап та щеплення проти сибірки.

Наголошуємо, згідно Закону України «Про ветеринарну медицину» юридичні та фізичні особи, діяльність яких пов'язана з утриманням та обігом тварин, зобов'язані:

  • доставляти тварин у визначене місце або забезпечувати належні умови за місцем утримання тварин для проведення ветеринарного огляду, діагностичних, профілактично-лікувальних обробок, включаючи дослідження і щеплення. У разі необхідності забезпечувати надійну фіксацію тварин при проведенні маніпуляцій.

Звертаємося до всіх власників тварин із проханням відповідально поставитися до проведення фахівцями ветеринарної медицини вищезазначених заходів. Тільки тоді ви будете мати гарантії того, що ваша тварина здорова, а продукція від неї – якісна і безпечна.

Після завершення протиепізоотичних заходів уповноважені фахівці ветеринарної медицини зобов’язані: внести в ідентифікаційний документ тварини (паспорт, свідоцтво) результати протиепізоотичних заходів не пізніше трьох робочих днів із дня їх отримання.

Інформування власників тварин буде здійснюватись через органи місцевого самоврядування на місцях, місцевих активістів, місцеві чати або через місцеві ЗМІ.

Для довідки:

Путивльська дільнична лікарня ветеринарної медицини Конотопської районної державної лікарні ветеринарної медицини, м. Путивль, вул. Кролевецька, 12, Пн-Чт 8:00-17:00, Пт-8:00-15:45, обідня перерва 12:00 до 12:45, (05442) 5-10-53,

Бережіть себе.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь