ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРИПИНИВ ПІДПРИЄМНИЦЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ – НЕОБХІДНО ПОВІДОМИТИ ПОДАТКОВУ

Дата: 09.02.2024 13:34
Кількість переглядів: 72

Припинення підприємницької діяльності – це важливий крок, який потребує ретельного виконання всіх необхідних процедур.

Одним із найважливіших етапів є повідомлення про припинення діяльності податковим органам.

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа – платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності. 

Зазначена фізична особа має забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності, в установлені строки подати відповідному контролюючому органу декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності,  у складі якої формується додаток «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску», за податковий (звітний) квартал в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року у строки, визначені п.п. 49.18.2 та 49.18.8 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями), протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. 

Разом з тим, платник єдиного податку – фізична особа – підприємець може подати останню податкову декларацію платника єдиного податку до закінчення звітного періоду.

Дата зняття з обліку ФОП відповідає даті отримання відомостей про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП.

Дані про зняття з обліку ФОП передаються контролюючим органом за основним місцем обліку даного платника податків в ЄДР із зазначенням дати та номеру запису про зняття з обліку, назви та ЄДРПОУ контролюючого органу в якому платника податків знято з обліку, та оприлюднюються на порталі електронних сервісів ЄДР.

Своєчасне повідомлення про припинення діяльності свідчить про вашу відповідальність та сумлінне ставлення до виконання своїх зобов`язань.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь