ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

УВАГА, ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ: ВНЕСЕНІ ЗМІНИ ДО ПРИКОРДОННОГО РЕЖИМУ

Дата: 21.12.2023 13:03
Кількість переглядів: 193

Сумський прикордонний загін інформує, що Уряд України постановою № 1292 від 7 грудня 2023 року вніс зміни до постанови КМУ від 27 липня 1998 року № 1147 «Про прикордонний режим».

Зокрема, установлено спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30–50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, а вздовж лінії державного кордону України з Російською Федерацією і Республікою Білорусь – шириною до 2 кілометрів, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Крім того, зміни передбачають обмеження у вільному в’їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі. Зазначимо, що це ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Обмеження полягають в отриманні дозволу особами, які планують здійснювати в’їзд, перебувати та проводити роботи у межах прикордонної смуги, у відповідного органу Державної прикордонної служби України. Механізм отримання дозволу передбачений розділом «Порядок видачі дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу».

Зокрема, порядок передбачає видачу дозволів на в'їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смуг органами Державної прикордонної служби України, які безпосередньо виконують завдання у визначеній зоні відповідальності. Це стосується як фізичних так і юридичних осіб. Дозвіл фізичним особам віком до 18 років надається за зверненням одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або іншого законного представника.

Також, змінами визначено категорії осіб, які мають право на в’їзд, перебування і пропуск у прикордонну смугу без дозволу.

При цьому нагадуємо, що відповідно до частини другої статті 22 Закону України «Про державний кордон України» до прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

Відмітимо, що орган Державної прикордонної служби відмовляє в наданні дозволу або визнає виданий раніше дозвіл недійсним у разі виявлення обставин, зазначених у частині п’ятій статті 24 Закону України «Про державний кордон України».

Особа, якій відмовлено в наданні дозволу, має право оскаржити рішення протягом десяти робочих днів з дня його прийняття до органу Державної прикордонної служби вищого рівня або до адміністративного суду за місцем розташування відповідного органу.

З повним текстом постанови КМУ від 7 грудня 2023 року № 1292 «Про внесення змін до постанови КМУ від 27 липня 1998 року № 1147» можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/ohfra.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь