ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ТРАДИЦІЙНО 1 ГРУДНЯ УВЕСЬ СВІТ ВІДЗНАЧАЄ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ ТА ПОРОЗУМІННЯ З ВІЛ-ІНФІКОВАНИМИ

Дата: 01.12.2023 08:22
Кількість переглядів: 59

Уперше відзначався у 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

        Головна мета цього дня – звернути увагу суспільства на проблеми соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу, підвищити обізнаність населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД.       

        На сьогодні тестування на ВІЛ залишається єдиним способом дізнатися свій статус і вчасно розпочати лікування. Для широкого доступу різних категорій населення до системи добровільного консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію в районах функціонують кабінети «Довіра» з наданням послуг до - і післятестового консультування та обстеження на ВІЛ. В області функціонує 11 сайтів призначення та видачі АРВ – терапії.

      Проблема поширення ВІЛ-інфекції більше 30 років усе ще залишається актуальною для світової співдружності. Сьогодні масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою соціально-економічному розвитку більшості країн світу. Всесвітній день боротьби зі СНІДом служить нагадуванням про необхідність зупинити поширення епідемії ВІЛ/СНІДу та виховати толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей у суспільстві.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь