ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ТРЕБА ГОВОРИТИ ПРО ПРОБЛЕМИ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ВГОЛОС

Дата: 08.11.2023 13:58
Кількість переглядів: 117

Про це йшлося вчора, 7 листопада, на унікальному на теренах Путивльщини й важливому заході – круглому столі «Актуальні питання допомоги переселенцям», який був ініційований редакцією газети «Путивльські відомості» та пройшов за підтримки Європейського Союзу.

В організації цього нагального для вирішення проблем евакуйованих з 5-кілометрової зони та ВПО заходу активну участь взяла Путивльська міська рада.

Круглий стіл об’єднав у пошуках вирішення проблем ВПО лідерів громадської думки, представників місцевого самоврядування, держслужбовців, представників нашої лікарні, волонтерів (одразу кількох фондів і благодійних організацій) та, звичайно, переселенців.

Протягом години чи більше вислухали всіх присутніх, більшість переселенців змогла отримати допомогу прямісінько під час заходу. Почули щемливі моменти, історії переселенців (як з Бахмута, так і з прикордоння Сумщини), що проникали в серце, торкалися струн душі всіх у залі. Спеціалісти спілкувалися з людьми особисто та заглиблювалися в історію кожного.

Вирішити проблеми людей прагнули представники всіх служб, представники Путивльської громади, волонтери з «Потужного тилу», «Файної Берегині» й представники БФ «Право на захист».

Круглий стіл став не лише дискусійним майданчиком для обговорення, він дав поштовх для вирішення нагальних проблем у нашому суспільстві, адже ця війна, нав’язана нам рф, позбавила багатьох домівки, породивши низку несправедливостей – болісних і трагічних.

Редакція газети «Путивльські відомості» запрошує до спілкування та продовження цієї теми.

Чекаємо на ваші дзвінки: тел. (050) 97-45-622, (095) 403-22-52.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь