ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ГРОМАДІ ВИДІЛЕНІ КОШТИ НА РЕМОНТ ДОРІГ

Дата: 08.09.2023 14:31
Кількість переглядів: 196

Розпорядженням голови Сумської ОДА – начальника Сумської ОВА від 04.09.2023 внесені зміни до аналогічного розпорядження від 11.05.2023 та розподілено державну субвенцію на ремонт доріг комунальної власності, зокрема, Путивльської громади в сумі 25,5 млн. грн.

Зазначаємо, що це найбільша сума серед виділених іншим громадам, адже фінансування стосується ділянок на трьох путивльських вулицях, де дорожнє покриття зазнало значних пошкоджень через спрямування ними тимчасової об'їзної дороги після руйнації рашистами «буринського» мосту.

Схема об'їзду затверджувалася виконавчим комітетом ще до війни, адже міст планували закривати на капітальний ремонт. Тодішні розрахунки обсягів фінансування ремонту були значно меншими, але за півтора року пошкодження дорожнього покриття збільшилось, зросл також і вартість матеріалів, і робіт.

Відділ ЖКГ Путивльської громади терміново виготовив проєктно-кошторисну документацію (це обійшлось у 238 тис. грн.) та подав її на розгляд обласній комісії.

Синхронно з цим, виконуючи умови отримання державної субвенції, депутати міської ради на своїй сесії 05.09.2023 затвердили співфінансування робіт з місцевого бюджету в сумі 3,1 млн. грн. А 24.08.2023 обласна комісія з відбору об'єктів вулично-дорожньої мережі прийняла позитивне для нас рішення. Йдеться про ділянки доріг на таких вулицях:

- вулиця Героїв Путивльщини (від будинку № 61 до перехрестя з вулицею Двохрамна);

- вулиця Двохрамна (від перехрестя з вулицею Героїв Путивльщини до перехрестя з проспектом Іоанна Путивльського);

- проспект Іоанна Путивльського (від перехрестя з вулицею Двохрамна до перехрестя з вулицею Майданівська).

Тепер у найближчій перспективі - процедура публічних торгів з визначення переможця, а сам ремонт має бути проведений до початку листопада.

Дуже приємно, що нинішня команда голови ОДА - начальника ОВА Володимира АРТЮХА змогла вирішити це важливе питання для громади.

Тож дякуємо за розуміння наших проблем і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь