ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРАВИЛА ПРОТИПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЖНИВ

Дата: 19.07.2023 15:31
Кількість переглядів: 363

         Незабаром в Путивльській ОТГ розпочнеться жнивна кампанія, а подекуди вона вже триває. З метою попередження виникнення пожеж на жнивах і задля збереження врожаю, для фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій у пріоритеті є проведення профілактичної роботи з аграріями.

         Рятувальники нагадують землеробам основні причини виникнення пожеж під час жнивної кампанії, а це: необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, - та закликають бути вкрай обережними з вогнем. Окрему увагу фахівці приділяють наявності первинних засобів пожежогасіння – вогнегасників.

         Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат.

         З огляду на вищевикладене Конотопське районне управління Головного управління ДСНС України у Сумській області звертається із проханням виконувати основні правила пожежної безпеки! З початку достигання хлібів необхідно цілодобово охороняти поля, а біля хлібних масивів встановити знаки про заборону паління й використання відкритого вогню. Перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степових смуг, автомобільних доріг і залізничним коліям повинні бути обкошені та оборані захисною смугою, щонайменше 4 м завширшки.

         Шановні громадяни! Пам’ятайте, що в період збирання врожаю категорично забороняється

палити біля хлібних масивів;

розкладати багаття на полях та поблизу них;

спалювати стерню й післяжнивні залишки.

Зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнана первинними засобами пожежогасіння.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь