ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СМАЧНО ПРО НКС. ДІТЯМ І НЕ ТІЛЬКИ…

Дата: 12.07.2023 09:23
Кількість переглядів: 348

Сало у цибулевому лушпинні (с.Руднєве (Берюх))

У с. Руднєве, що на Путивльщині, сало у цибулевому лушпинні споживають як у будні (разом з борщем), так і у святкові дні. Як зазначають місцеві жителі, найсмачнішим є сало, приготоване власноруч. Така страва слугує своєрідним замінником копченої свинини.

Для приготування сала у цибулевому лушпинні потрібні такі складники:

0,5 кг сала (найкраще підходить почеревина);

2-3 пригорщі цибулевого лушпиння;

3 шт. лаврового листа;

4 горошини духмяного перцю;

сіль та спеції за смаком.

Спосіб приготування

Лушпиння з цибулі ретельно миють декілька разів, кладуть його у залізну посудину та ставлять на вогонь. Варять 20 хвилин. Після цього у кипляче лушпиння кладуть підсолені шматочки сала, лавровий лист і духмяний перець. Варять 30-40 хвилин на маленькому вогні.

Сало залишають до повного охолодження приблизно на 4 години. Потім його кладуть на тарілку, солять та посипають спеціями за смаком, ставлять в холодне місце на 10 годин.

Носії технології приготування сала у цибулевому лушпинні: Кадуріна Катерина Андріївна (1948 р. н.), Зима Юлія В'ячеславівна (1990 р .н.).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь