ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕНОЇ ДИСПАНСЕРИЗАЦІЇ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ В ПУТИВЛЬСЬКІЙ ГРОМАДІ ОБГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ ПРОТИЕПІЗООТИЧНОЇ КОМІСІЇ

Дата: 27.06.2023 16:18
Кількість переглядів: 368

Заступник начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Конотопського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Надія ЛЮШИНА доповіла про стан проведення диспансеризації худоби.

Так, фахівцями служби впродовж трьох місяців здійснений значний обсяг роботи в 37-ми населених пунктах громади. Обстежено 687 голів ВРХ. Переважна більшість господарів з розумінням поставилися до цієї проблеми, сумлінно співпрацювали з представниками продслужби, але, на жаль, шестеро відмовилися від огляду та обстежень тварин:

- О.Недбайлов з В'язенського старостинського округу утримує двох корів, не надав на обстеження жодної;

- І.Колієнко з В'язенського с/о - одна з трьох корів не обстежена;

- І.Гриценко з міста Путивль - шість голів не обстежено;

- М.Нестеров з Сафонівського с/о - три корови поза обстеженням;

- О.Бізюков з Рев'якинського с/о - три корови не оглянуто, хоча молоко від них реалізується жителям громади;

- Р.Балашов із Заріченського с/о - дві корови не обстежено.

Такі дії - це невиконання вимог чинного законодавства про благополуччя тварин і діючих інструкцій про заходи з профілактики та боротьби з сибіркою тварин, лейкозом ВРХ, бруцельозом, туберкульозом тварин.

За результатами засідання комісії ухвалено протокольне рішення щодо усунення порушення вимог законодавства, яке доведуть власникам необстежених тварин і відповідним службам для реагування. Упродовж місяця буде здійснена повторна спроба огляду.

Нагадаємо, що за порушення норм ветеринарної медицини та благополуччя тварин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Зокрема, мінімальне покарання - це накладання штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів громадян.

Головував на комісії т.в.о. Путивльського міського голови Володимир ВОРОНОВ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь