ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

У ПАРЛАМЕНТСЬКІЙ АСАМБЛЕЇ НАТО ОДНОСТАЙНО ВИЗНАЛИ ЗЛОЧИНИ РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ ГЕНОЦИДОМ, А ТЕРОРИСТИЧНИЙ РЕЖИМ В РОСІЇ – РАШИЗМОМ…

Дата: 25.05.2023 11:14
Кількість переглядів: 467

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Російської Федерації проти України геноцидом, а терористичний режим в РФ - рашизмом.

Про це повідомив голова української делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом, а терористичний режим в рф - рашизмом. Одностайно», - написав народний депутат.

За його словами, ПА НАТО також закликала уряди країн-членів відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО.

«Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані», - переконаний політик.

Чернєв зазначив, що в тексті декларації йдеться про підтримку міжнародного трибуналу, допомогу Україні до перемоги і після неї, засудження ідеології рашизму, відновлення територіальної цілісності, а також про санкції, репарації та "план Маршалла".

«Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарії країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами», - резюмував голова української делегації в ПА НАТО.

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь