A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ШПАК ДМИТРО ВОЛОДИМИРОВИЧ

Дата: 19.04.2023 10:29
Кількість переглядів: 373

ШПАК ДМИТРО ВОЛОДИМИРОВИЧ

 (18.04.1984 року народження)

(стрілець-снайпер)

Загинув 04.11.2022 внаслідок кульового поранення поблизу с.Благовіщенка Василівського району Запорізької області

 

         Народився 18 квітня 1984 року в м.Путивль Конотопського району Сумської області (колишній Путивльський район) у багатодітній порядній родині.

         Отримуючи освіту в Путивльській ЗОШ 1, активно займався спортом.

          Улюбленим видом  спорту ще з дитинства стала греко-римська боротьба.  У тренувальному залі він був наполегливий, вимогливий до себе та навіть впертий.  Медалі, кубки та нагороди не давалися легко, усе Дмитро виборював завдяки своїй працелюбності. Успішного талановитого юного борця з задоволенням запросили на навчання до Київського спортивного інтернату.  Йому пророкували велику спортивну кар'єру.

         Дмитро став майстром спорту України з греко-римської боротьби, фіналістом чемпіонату Європи з греплінгу, володарем 1-го дану, кандидатом у майстри (володар коричневого поясу, 5-го ступеня) джіу-джитсу за системою Академії бойових мистецтв «Честь».

         Закінчив Київський спортивний ліцей-інтернат, здобував освіту в Сумському державному педагогічному університеті ім. А.С.Макаренка та Харківському національному педагогічному університеті ім. Г.С.Сковороди.

         У 37 років Дмитро став чемпіоном України з гирьового спорту (аматор), був співзасновником дитячого СК «Путивль».

         Спортивний меценат, організатор двох всеукраїнських дитячих змагань з греко-римської боротьби в м.Путивль, люблячий батько двох синів, відданий чоловік, дбайливий син і брат.

         З перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України він завзято став на захист Батьківщини у лавах Збройних Сил України з позивним «Добрий».

         Незалежно від своїх військових обов’язків, з  перших днів та до останнього подиху займався волонтерською діяльністю, у тому числі й у складі Благодійної організації «Файна Берегиня»: організовував придбання та відправляв для жителів Путивля медичні препарати першої необхідності під час блокади міста (березень-квітень 2022 року), організовував доставку благодійних вантажів для покращення харчування та соціально-побутових умов захисників, які розташовувалися на території Путивльщини (квітень 2022 року),   організовував, закуповував і доставляв необхідну амуніцію та речі для путивльських захисників, що виконували бойові завдання на донецькому напрямку (м.Бахмут).

         Загинув 4 листопада 2022 року, виконуючи бойового завдання та отримавши кульове поранення в Запорізькій області.

         Він взірець патріотизму та мужності, приклад справжнього чоловіка та батька.

         Дмитро був, є та буде прикладом для юних путивльських борців, якими опікувався протягом свого недовго, але вмотивованого життя.

         Дмитро Шпак похований 08 листопада 2022 року в рідному м.Путивль Путивльської громади поруч з матір’ю та старшим братом.

         Без Дмитра залишилися батько, брати, дружина та двоє неповнолітніх синів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь