ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОГУЛА ДАНІЇЛ ЮРІЙОВИЧ

Дата: 14.04.2023 14:24
Кількість переглядів: 373

ОГУЛА ДАНІЇЛ ЮРІЙОВИЧ

(01.02.1995 року народження)

(головний сержант – командир міномета)

Загинув 12.05.2022 в результаті поранень, несумісних з життям, поблизу смт Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області

 

Народився 1 лютого 1995 року в м.Донецьк Донецької області.

До 2009 року разом з родиною проживав і навчався в Донецьку. Переїхавши цього ж року до м.Путивль, продовжив навчання в Путивльській ЗОШ № 1, здобувши повну загальну середню освіту  у 2012 році.

Живучи в Донецьку, Даніїл займався плаванням, здобув освіту в музичній школі в духовому відділі за класом «Саксофон». Переїхавши до Путивля, відвідував секцію боксу.

З самого дитинства любив читати, більшість книжок домашньої бібліотеки складалася саме з книг Даніїла. захоплювався історією. Однокласники під час його відповідей заслуховувалися: хлопець умів цікаво подати матеріал. Завжди вирізнявся лідерськими якостями, постійно знаходив аргументи, щоб співрозмовника схилити на свій бік. Серед однолітків користувався популярністю: мав тонке почуття гумору.

Потім продовжив навчання в Сумському державному університеті за спеціальністю юридичного спрямування. Паралельно працював, хотів бути незалежним від батьків.

Пройшов строкову військову службу. Визначившись зі своїм майбутнім, у 2019 році Даніїл прийняв рішення підписати контракт зі Збройними Силами України. Був нечастим гостем удома: перебував у зоні проведення антитерористичної операції, постійно був задіяний у навчаннях, підвищував свою військову вправність. Увесь час відповідально ставився до всіх завдань, за що неодноразово відзначений грамотами та подяками військового керівництва.

24 лютого 2022 року Даніїл знаходився саме на навчаннях у західній частині держави. Його частина перебувала під Черніговом, за який точилися запеклі бої.

Разом з путивлянином Юрієм з західної частини України діставалися до своєї частини. На той час майже вся держава була у вогні. Даніїл кожного дня хоча б один раз намагався зв’язатися з батьками. Ніколи не жалівся, якщо були труднощі. Усе намагався вирішити самостійно й підтримати побратимів. Активності хлопця вистачало на декількох.

З квітня 2022 року відбувалися відправки на луганський напрямок. У цей період була можливість заїхати додому побачитися з рідними. З товаришами по службі декілька днів пробув у Путивлі. Це була остання зустріч з родиною. Про загибель сина матері повідомив товариш…

12 травня 2022 року Даніїл Огула загинув у результаті поранень, несумісних з життям поблизу смт Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області.

Даніїл Огула похований 21 травня 2022 року в м.Путивль Путивльської громади.

Без Даніїла залишилися батьки та брати.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь