ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПУТИВЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА КОСТЯНТИН ГАВРИЛЬЧУК УЗЯВ УЧАСТЬ У МОЛИТОВНОМУ СНІДАНКУ, ЯКИЙ ВІДБУВСЯ В М.СУМИ

Дата: 04.05.2023 15:00
Кількість переглядів: 308

Сьогодні в Сумах пройшов IV Молитовний сніданок, у якому взяли участь представники релігійних конфесій, обласної та міської влади, місцевого самоврядування, бізнесу, правоохоронних структур, громадських організацій, депутати. Почесним гостем заходу став Даг Бьорлі – співголова оргкомітету Національного Молитовного сніданку у Вашингтоні.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих від російської агресії та молилися за перемогу.

«У такий непростий для України час проводити молитви вкрай важливо, - переконаний заступник голови Сумської обласної ради Микита Баня. – Кожен із нас може робити максимум для того, аби наблизити нашу спільну перемогу. В першу чергу, велика подяка військовим, які захищають країну. По-друге, багато допомагають волонтери і ті, хто працюють в тилу, підтримуючи економіку країни. І, звісно, ми всі маємо молитися за Україну і її майбутнє. Молитися, аби духовно підтримати всіх наших воїнів у таку нелегку для держави годину».

Даг Бьорлі розказав про власні традиції сніданку в США, вручив подарунки, виразив захоплення українським народом і зазначив, що має честь знаходитися поряд з українцями. «Я тішуся, що ця гарна традиція збиратися за спільним столом заради молитви, розповсюдилася по усьому світі й Україні зокрема», - наголосив гість.

Молитви за мир в Україні прочитали голова Сумської ОДА – військової адміністрації Володимир Артюх, заступник голови обласної ради Микита Баня та депутат облради Оксана Кужель.

«Я з великою приємністю беру участь у цьому Молитовному сніданку. Нині непроста ситуація в області. Адже за останні місяці пошкоджено сотні об’єктів інфраструктури та домогосподарств області. Є вбиті й поранені жителі Сумщини. Сьогоднішня ніч теж була, на жаль, неспокійною. Росіяни знову нанесли авіаудар по нашій території. Але я впевнений, що такі заходи сьогодні на часі. Ворог має бачити нашу єдність. Тож я прошу всіх тут присутніх помолитися за нашу Україну і нашу Перемогу», - зазначив Володимир Артюх.

Фінальна молитва за перемогу завершилася 90 Псалмом, молитвою за воїнів, молитвою за прощення гріхів, а також Отче наш.

Слід зазначити, що перший релігійний сніданок започаткував Ісус Христос, хоча на державному рівні вперше традицію релігійного сніданку увів президент США Дуайт Ейзенхауер своїм указом у 1942 році.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь