ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СЬОГОДНІ 37-МА РІЧНИЦЯ З ДНЯ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 26.04.2023 13:26
Кількість переглядів: 352

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Роковини трагедії перетворилися на невпинну боротьбу з її страшними наслідками, адже смерч Чорнобильської трагедії забрав життя, скалічив долі й відібрав здоров’я багатьох людей, залишивши після себе біль і порожнечу.

Сотні фахівців різних сфер і структур разом з працівниками аварійних служб намагалися загасити багатоденну пожежу, не замислюючись про власну безпеку. Багато з них згодом померли від променевої хвороби.

Про трагедію світ дізнався лише через два дні, радянська влада намагалася приховати правду та наслідки аварії. Не звертаючи увагу на катастрофу, 1 травня в радіоактивному Києві на святкову демонстрацію вивели тисячі людей.

Під час повномасштабного вторгнення в Україну російські війська окупували Чорнобильську АЕС у перший же день. Вони захопили в заручники працівників станції, зміна ЧАЕС героїчно відпрацювала 600 годин поспіль до 1 квітня.

Жертвами свідомого замовчування уроків історії та виправдання злочинів комуністичного тоталітаризму стали самі ж російські військові, які за наказом командування окопалися та місяць просиділи в Рудому лісі - одному із найбільш забруднених радіацією місць зони відчуження, отримавши тяжкі дози опромінення.

Чорнобильська катастрофа показала людству наслідки неконтрольованого поводження з мирним атомом.

Вклоняюся перед пам’яттю загиблих ліквідаторів і висловлюю слова глибокої вдячності тим, хто повернувся із радіаційного пекла, виконавши все можливе  для приборкання ядерної стихії, і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків катастрофи.

Усім ліквідаторам Чорнобильської аварії зичу здоров’я, щасливої долі та мирного неба над головою.

З повагою

Путивльський міський голова                            Костянтин ГАВРИЛЬЧУК

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь