ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

НАРОДНИЙ КАЛЕНДАР: «СВЯТО, КОЛИ НАВІТЬ ПТАШКА ГНІЗДА НЕ В`Є»

Дата: 07.04.2023 08:25
Кількість переглядів: 72

Благовіщення – це дивовижне за красою свято чистоти й надії, присвячене Пресвятій Богородиці. Недарма одним із його символів є біла королівська лілія.  

Саме слово "благовіщення" означає "добра" або "блага" звістка. У свято віруючі згадують про події, коли Діві Марії з'явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що незабаром вона стане матір'ю Ісуса Христа – Спасителя світу. Назва ж свята з'явилася лише в VII столітті, до цього його називали «зачаття Христа», «Благовіщення про Христа», «Сповіщення» і таке інше. Свято є не лише релігійним, а й народним, тому з ним пов'язано безліч традицій, прикмет та заборон, яким наші предки намагалися слідувати. Багато з них відомі з давніх-давен і збереглися до наших часів у народній пам'яті.  Про традиції святкування, значення свята та прикмети  можна дізнатися з тематичних видань із фондів книгозбірні. Тож  завітайте  до бібліотеки за цікавою інформацією.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь