ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЛІТЕРАТУРНИЙ КАЛЕНДАР

Дата: 17.03.2023 11:49
Кількість переглядів: 59

17 березня виповнюється      120 років від дня народження Юрія Дольд-Михайлика, письменника, кіносценариста, драматурга, журналіста.

В творчому доробку письменника чимало романів, повістей, кіносценаріїв. Свої твори почав друкувати уже в 19 років, згодом працював у газетах Херсона і Вінниці, на студіях кінохроніки і художніх фільмів. Найбільшу славу авторові принесла трилогія пригодницьких романів про роботу в тилу ворога  розвідника Григорія Гончаренка (Генріха фон Гольдрінга) «І один у полі воїн», «У чорних лицарів», «Над Шпрее клубочаться хмари». Останній твір після смерті Дольд-Михайлика за його планами дописувала вже дружина Галина. Роман «І один у полі воїн» мав найбільшу популярність, на його основі Юрій Петрович створив кіносценарій, який 1960 року був екранізований і став фільмом «Далеко від Батьківщини». В нашій книгозбірні є ці чудові пригодницькі романи, тож запрошуємо до читання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь