ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

НАСИЛЬСТВО ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ НЕ МОЖНА ТОЛЕРУВАТИ

Дата: 07.02.2023 09:55
Кількість переглядів: 326

Мінсоцполітики нагадує, куди звертатися й що робити, якщо ви стали жертвою чи свідком насильства.

За словами заступниці Міністра соціальної політики Уляни ТОКАРЄВОЇ, для протидії подібним ситуаціям в Україні створена та діє розгалужена мережа служб підтримки для громадян, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі. То ж куди можна звернутися? 

По-перше, є кілька телефонних «гарячих ліній».

Безкоштовна та цілодобова «гаряча лінія» 15-47 (з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому  насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей).

Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації  0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів) або на короткий номер (безкоштовно з мобільних телефонів) 116 123.

Єдиний контактцентр системи безоплатної правової допомоги (цілодобово, безкоштовно) 0 800 213 103 

Зателефонувавши на будь-який з цих номерів, можна отримати психосоціальну і юридичну підтримку та консультацію щодо подальших дій. 

По-друге, у разі вчинення насильства обов’язково потрібно телефонувати до органів Національної поліції «102» для подальшого отримання необхідного захисту, належного фіксування випадку насильства, перенаправлення до інших суб’єктів взаємодії для отримання комплексної допомоги. 

По-третє, можна зателефонувати до місцевої територіальної громади/державної адміністрації та повідомити про випадок скоєння насильства над вами або стосовно іншої людини, якщо Ви стали свідком такого випадку. Місцеві громади є координаторами у  сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на місцевому рівні та мають осіб, які несуть персональну відповідальність за порушення законодавства в цій сфері. 

Якщо потрібен безпечний тимчасовий прихисток: цілодобово відкриті двері денних центрів з «кризовими кімнатами» (перебування до 10 днів), притулків (до 90 днів), невідкладних анонімних пунктів медико-психологічної допомоги, соціальних квартир.

На кожному з таких об’єктів є гарантований догляд, включаючи медичний і соціальний.

За матеріалами: https://www.msp.gov.ua/news/22561.html

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь