ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВОНИ ВРЯТУВАЛИ СВІТ

Дата: 14.12.2022 10:45
Кількість переглядів: 85

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Людей, які ціною свого життя й здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

Майже мільйон людей рятували Україну й світ від ядерної катастрофи,  близько 60 тисяч з них – загинули. Вибух на Чорнобильській атомній станції призвів до масштабних трагічних наслідків. Після викиду в атмосферу радіоактивних речовин, було заражено майже 200 тисяч квадратних метрів  землі.

В Україні найбільше постраждали Київська та Житомирська області. Низько вклоняємося й пам`ятаємо подвиг ліквідаторів Путивльщини, які працювали в 30-ти кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки аварії, і ніколи не зітреться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Чорнобильська катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості.

          Тематичні видання із фондів бібліотеки нагадують про трагічні сторінки історії нашої країни.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь