ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

Дата: 07.12.2022 15:57
Кількість переглядів: 84

                Сьогоднішні заняття в україномовному клубі були особливо цікаві і навіть душевні. Розпочалися вони з колективної фотосесії, присвяченій  Всеукраїнському святу – Дню української хустки.

            В ході занять з боку викладача-волонтера  – Богданової Олександри Миколаївни виникла пропозиція обговорити творчість Тараса Григоровича Шевченка, як талановитого художника,глибокого і мудрого поета – одного з фундаторів  української духовної культури.

            В процесі зацікавленого діалогу учасники клубу згадали ключові  події з біографії Великого Кобзаря. Жителям Сумщини дуже поталанило, бо Тарас Шевченко неодноразово за життя відвідував наш край: Лебедин, Ромни, Кролевець…

            Коли труну з тілом Шевченка  везли з Петербурга у Канів для перепоховання, зупинились у Кролевці, де прах Поета був увінчаний знаменитими кролевецькими рушниками…

            З цього приводу учасник україномовного клубу, місцевий поет, член Національної спілки письменників України Анатолій Луговський прочитав авторські вірші «Кролевецькі рушники», де згадується саме ця історична подія.

            А потім  клубів ці з  величезною увагою, насолоджуючись літературним шедевром, слухали  поему Тараса Шевченка «Катерина». Цей твір вибрали не випадково, бо саме сьогодні  день усіх представниць прекрасної статі , які носять ім`я Катерина.

            Після прочитання поеми, відбулося обговорення видатного літературного твору. Асоціації були дуже різноманітними: від сьогоднішньої жорстокої війни, трагічні події якої демонструють  антилюдське ставлення російських окупантів до українців, а також  відношення поета Шевченка до релігії і Бога.

            Одним словом, сьогоднішні заняття україномовного клубу  пройшли активно, цікаво, з користю для учасників.

            Тож приєднуйтеся до нас – не пошкодуєте!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь