ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОСНОВОПОЛОЖНИК УКРАЇНСЬКОЇ ПРОЗИ

Дата: 29.11.2022 10:44
Кількість переглядів: 93

29 листопада 1835 року на Харківщині народився  український драматург, літературний критик — Григорій Квітка (літературний псевдонім Квітка-Основ’яненко), автор комедій «Сватання на Гончарівці», «Шельменко-денщик», сатирично-фантастичної повісті «Конотопська відьма».

Його перу належать також історичні нариси «Головатий» (1839), «Історія театру в Харкові» (1841), «Українці» (1841), «Переказ про Гаркушу» (1842), «Заснування Харкова» (1843), сатиричні романи «Пан Халявский» (1840та інші. Українські повісті та оповідання Квітки відкрили нову сторінку в письменстві всієї Європи. Михайло Драгоманов навіть зарахував Квітку-Основ`яненка до трійки найбільших українських класиків ХIХ століття. Відвідувачам  бібліотеки пропонуємо із фондів книгозбірні перечитати захоплюючі українські соціально-побутові  комедії. Адже кожне нове покоління з незмінним захопленням спостерігає за тим, як красуня Уляна підносить гарбуза незграбному телепню Стецьку, а справжній український гумор неодмінно підвищить настрій і дорослим, і дітям.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь