A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ

Дата: 26.11.2022 08:30
Кількість переглядів: 136

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років, внаслідок яких Україна втратила мільйони людських життів.

Цьогоріч ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців. Терор та злочини проти людства, які розгортаються на наших територіях у ХХІ сторіччі, мають бути засуджені світовою спільнотою.

Минуло дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду і  знову проти українців застосовують страшні методи знищення. Майже дев’ять місяців повномасштабної війни показали нам, що росія має на меті знищити українську націю як таку, знищити українську ідентичність, культуру, мову. Для цього окупанти знущаються, вбивають та депортують українців, руйнуючи міста і спалюючи українські книжки. І тоді, і нині росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал.

Перемога України й покарання винних важливі не тільки для нашої країни, вони важливі для всього світу. Нині українці успішно протистоять путінському геноциду. Наше сьогодення вчить,  щоб слугувати запобіжником проти повторення трагедій і злочинів минулого, пам’ять має бути живою і чесною.

Сьогодні українці по всьому світу запалюють свічку пам’яті, як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

 Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв.

«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь