ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ

Дата: 01.11.2022 16:43
Кількість переглядів: 132

Сьогодні, 1 листопада, свiтова спільнота вiдзначає   День  заснування  Європейського Союзу.  ЄС утворився на основі підписаного 7-го лютого 1992-го року Маастрихтського договору, який набув чинності 1-го листопада 1993 - го року який заклав основи існування Єдиної Європи в тому вигляді, в якому ми знаємо її сьогодні.

Сьогоднi Європейський Союз  — економічний  та  політичний  союз 27 держав-членів, що розташовані здебільшого у Європі. Найменша країна, що входить до Європейського союзу – республіка Мальта, а найбільша – Франція з  найбільш відвідуваним  містом – Париж. В Євросоюзі – 24 офіційні мови. На засіданнях Європарламенту депутати можуть використовувати будь-яку з них ,  а щоб розуміти одне одного в парламенті працюють штатні і позаштатні перекладачі-синхроністи. З моменту набуття Україною незалежності у 1991 році Європейський Союз та Україна динамічно розвивають відносини один з одним. Україна є пріоритетним партнером ЄС. 23 червня 2022 року в умовах повномасштабної війни  статус кандидата в члени ЄС для України Європейською Радою наданий без умов. Ми вітаємо це історичне рішення Євросоюзу, яке фактично означає, що велика родина країн Європейського Союзу бачать Україну членом ЄС. У публічній бібліотеці створений євро куточок, де зібрана література, яка  знайомить відвідувачів   з інформацією  про символіку Європейського  Союзу, країнами-членами, історію народження з етапами євроінтеграції.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь