ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КРОВ – ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ

Дата: 14.06.2022 17:00
Кількість переглядів: 72

Саме цього дня в 1868 році австрійський лікар Карл Ландштейнер відкрив групи крові людини. Ініціювали проведення цього свята чотири міжнародні організації, які займаються пропагандою добровільного донорства: Всесвітня організація охорони здоров'я, Міжнародна федерація Червоного Хреста, Федерація організацій донорів крові й Товариство з переливання крові. Це свято для нашої області особливе, адже Сумщина – колиска донорського руху.

Тут живе майже половина Заслужених донорів України та понад 4 тисячі Почесних донорів. У Сумському обласному центрі служби крові здійснюється 241 донація на тисячу чоловік населення, у той час, як по Україні – 11. Безпечна кров потрібна всім. Вона життєво необхідна і для лікування, і для надання екстреної медичної допомоги. Кров використовується для подовження і покращення життя пацієнтів, які потерпають від смертельно небезпечних захворювань, проведення складних медичних і хірургічних процедур, допомагає врятувати життя матерів і новонароджених, поранених на фронті та тих, хто потрапив у надзвичайні ситуації.
        
Це свято - ще один шанс міжнародної спільноти закликати людей до відповідальності одне перед одним і надання посильної допомоги тим, хто її потребує.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь